Σήμερα όλοι οι Έλληνες που πέρασαν στη Βουλγαρία από τη Νυμφαία συμπλήρωσαν δήλωση για τον κορωνοϊό στη Βουλγαρική πλευρά

Δεν ξέρουμε αν απλά ήταν συμπτωματικό ή συνδέεται με την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να ζητά από αύριο από όλους όσοι εισέρχονται οδικώς από την συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα βεβαίωση των τελευταίων 72 ωρών μεταφρασμένη και στα αγγλικά ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού(covid 19),αλλά από σήμερα όλοι οι Έλληνες που εισέρχονται στη Βουλγαρία συμπληρώνουν μία σύντομη δήλωση.

Όπως μας πληροφόρησαν φίλοι που μπήκαν σήμερα στη Βουλγαρία μόνο και μόνο για να προμηθευτούν καύσιμα από το κοντινό πρατήριο,υποχρεώθηκαν να συμπληρώσουν μία υπεύθυνη δήλωση η οποία τους επεδόθη. Η δήλωσή αυτή ήταν στα αγγλικά και μεταξύ άλλων οι Έλληνες συμπλήρωναν το ονοματεπώνυμό τους ,τον προορισμό τους στη Βουλγαρία,το κινητό τους τηλέφωνο ,τον αριθμό της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και φυσικά την υπογραφή τους .

Στην δήλωση αυτή ο εισερχόμενος στη χώρα δήλωνε ότι δεν παρουσιάζει συμπτώματα κορωνοϊού ενώ είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει το υγειονομικό πρωτόκολλο της γειτονικής χώρας στην περίπτωση που κατά την παραμονή του σ αυτήν νοσήσει.

Να ημσιεωθεί ότι το σχετικό συνεργείο είχε εγκατασταθεί στο συνοριακό σταθμό της Μάκαζα(Νυμφαία) από την 1η Ιουλίου ωστόσο αν στο ερώτημά τους ο προορισμός ήταν καύσιμα απ΄0ο το κοντινό πρτατήριο δεν προχωρόύσαν στη συμπλήρωση της δήλωσης ή την διενέργεια δειγματοληψίας για κορωνοίό .Από σήμερα αυτό άλλαξε.Ο καιρός θα δείξει αν πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή οι Βούλγαροι αλλάζουν την τακτική τους κρατώντας αρχείο όλων των εισερχομένων σε αυτήν Ελλήνων .

Πάντως η κίνηση είναι πλέον μηδενική από την άλλη πλευρά καθώς η είσοδος τουριστών γίνεται μόνο από τον Προμαχώνα. Αντιθέτως δεν είναι λίγοι οι Βούλγαροι ή Ρουμάνοι που εξέρχονται της χώρας μας από τη Νυμφαία καθημερινά

Αύξηση ρεκόρ πριν από 2 μέρες

Νέο ρεκόρ κατεγράφη στην Βουλγαρία από την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 330 επιπλέον περιστατικά στο εθνικό σύστημα πληροφόρησης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sofiaglobe»

Μόλις το προηγούμενο 24ωρο είχε καταγραφεί νέο ρεκόρ, με 240 νέα κρούσματα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία στη Βουλγαρία καθώς βρέθηκαν θετικοί στα τεστ για τον νέο κορονοϊό, αυξήθηκε κατά 27 άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 525, εκ των οποίων 27 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, άλλοι 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 262.

Exit mobile version