Σημαντικές επαφές με Υπουργούς στην Αθήνα είχε ο Δήμαρχος Ιάσμου-Κατατέθηκε αίτημα με υπογραφές για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και στον Ίασμο

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, κ. Οντέρ Μουμίν, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στην Αθήνα κατά το διήμερο της 28ης και 29ης Ιουνίου 2021. 

Την πρώτη ημέρα των επισκέψεων ο κ. Μουμίν υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ιάσμου, είναι ο 2ος δήμος στην ΠΑΜ-Θ, μετά τον δήμο Ορεστιάδας, που συμβάλλεται επισήμως με το Χαμόγελο του Παιδιού υπογράφοντας σχετικό πρωτόκολλο.

Επίσης συνάντησε την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, με την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Ιάσμου.

Κατά τις νυχτερινές ώρες της ιδίας ημέρας, ο Δήμαρχος Ιάσμου συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου), κ. Μάριο Τσάκα και του παρέδωσε τις  580 υπογραφές και το αίτημα των συνδημοτών του για τη σύνδεση των οικισμών του δήμου με φυσικό αέριο.

Η δεύτερη ημέρα επισκέψεων ξεκίνησε από την Πρεσβεία της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρέσβη, κ. Μπουράκ Οζουγεργίν, μεταφέροντας την επίσημη πρόταση που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού για την επιχορήγηση του Φεστιβάλ Ειρήνης. 

Ακολούθησε η επίσκεψη στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά. Η συνάντηση Μουμίν – Χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα. 

Ο κος Μουμίν δήλωσε για τη φιλία που συνδέει τους δύο πολιτικούς τα εξής :

‘’ O Νίκος είναι από τους κορυφαίους και αποτελεσματικότερους Υπουργούς της Κυβερνήσεως. Είναι όμως πάνω από όλα φίλος, άμεσος, προσιτός. Μας εμπνέουν, μας εκφράζουν ίδιες αξίες, ιδεώδη, πρότυπα για την δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ήρθα να τον ευχαριστήσω για την αλάνθαστη, υποδειγματική συνεργασία μας, στην δύσκολη διαχείριση της πανδημίας. ‘’

Κλείνοντας τη σειρά επισκέψεων ο Οντέρ Μουμίν είχε σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα. Ο Μουμίνσυζήτησε με τον κ. Πέτσα τις κατατεθημένες προτάσεις του Δήμου Ιάσμου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το έργο της ολικής ασφαλτόστρωσης του οικισμού Ιάσμου, την αύξηση του αριθμού των σχολικών καθαριστριών στα σχολεία της περιοχής και την κάλυψη τηςδιαφοράς στις δαπάνες Covid-19 για τον δήμο Ιάσμου.

Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών παραβρέθηκε και ο στενός συνεργάτης του κ. Μουμίν στην Αθήνα, ο σύμβουλος προγραμμάτων, ο κ. Ιωάννης Μιχόπουλος.

Επίσης στη διήμερη περιοδεία ο Δήμαρχος Ιάσμου συνοδευόταν από τον Ειδικό Συνεργάτη του, τον Οικονομολόγο κ. Ερτζάν ΤζαναβάρΑλή.

Σε όλες τις επισκέψεις ο Οντέρ Μουμίν δώρισε στους συνομιλητές του τα εξής τοπικά προϊόντα και συγγράμματα :- Μύρτιλο από την YAKA IKE (πρώτη φετινή παραγωγή)- Καφές και στραγάλια από τον ‘’ Μουσταφά ‘’- Το βιβλίο ‘’ Θράσσα ‘’  της Νάγιας Δαλακούρα- Το λεξικό γλωσσικού ιδιώματος του Ιάσμου, του Γεωργίου Μπατζάκα

Exit mobile version