ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Σε “πολιτική απομόνωση ” έθεσε χθες, ομόφωνα ,το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ τους συμβούλους που εξελέγησαν υπό τη σκέπη της Χρυσής Αυγής-Δεν θα υπολογίζεται η ψήφος τους-Το αποκάλυψε ο Χρήστος Χατζηπέμου

Σε “πολιτική απομόνωση” έθεσε χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ τους 2 συμβούλους Αναστάσιο Ναθαναηλίδη (εκλέγεται από την Καβάλα) και Δημήτρη Καρυπίδη (περιφ. σύμβουλος Εβρου) που εξελέγησαν σε αυτό με την υποστήριξη παράταξης που σχετίζονταν με την Χρυσή Αυγή η οποία έχει χαρακτηριστεί από το δικαστήριο ως εγκληματική Οργάνωση. Αυτό αποκάλυψε ,πριν από λίγο με σχετική ανάρτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου .

Μάλιστα το συμβούλιο ζητά απο την Πολιτεία να μεριμνήσει για την απομάκρυνσή τους από το συμβούλιο και μέχρι να γίνει αυτό η ψήφος τους δεν θα υπολογίζεται .Η ανάρτηση του κ Χατζηπέμου με το ψήφισμα του Συμβουλίου που εγκρίθηκε όπως είπαμε ομόφωνα είναι το εξής:

“Στην πολιτική απομόνωση έθεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ αυτούς που εκλέχθηκαν με τη «Χρυσή Αυγή».
Μετά από πολύωρη συζήτηση, με μικρές παραφωνίες κατά τη διάρκειά της, χθες το ΠΣ, εξέδωσε ΨΗΦΙΣΜΑ ζητώντας από την πολιτεία να μεριμνήσει για την αποπομπή από τα συλλογικά όργανα όσων εκλέχθηκαν υπό την σκέπη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και μέχρι να γίνει αυτό, το ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να θέσει στην πολιτική απομόνωση τα δύο μέλη του, Ναθαναηλίδη και Καρυπίδη, ώστε να μην λαμβάνονται υπόψην οι ψήφοι τους στη διαμόρφωση πλειοψηφιών.
Αναλυτικά το ψήφισμα που εκδόθηκε έχει ως εξής:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ χαιρετίζει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και καταδίκασε τα στελέχη της σε πολυετείς καθείρξεις. Η απόφαση του Δικαστηρίου ταυτίζεται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα σύσσωμης της Ελληνικής κοινωνίας .
Οφείλουμε ως εκπρόσωποι των Πολιτών της περιφερείας μας να μην επιτρέψουμε να αναδειχθούν ξανά στο προσκήνιο ανάλογα μορφώματα που έχουν ως προμετωπίδα τους τη μισαλλοδοξία, τη βία και την υπονόμευση του πολιτεύματός μας. Η πίστη και τήρηση των δημοκρατικών αξιών και κανόνων είναι διαρκής και όχι στιγμιαία.
Αποτελεί προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς η εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στα συλλογικά όργανα των Ο.Τ.Α. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ δεν επιθυμεί να περιλαμβάνει στους κόλπους του, ανθρώπους που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς θεωρεί πως δεν έχουν θέση στο κορυφαίο δημοκρατικό πολιτικό όργανο της Περιφέρειας και ζητά, από την Πολιτεία, την κατ εφαρμογή του άρθρου 29 παρ. 1 του Συντάγματος, νομοθετική προστασία των συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ από προσπάθειες να εισέλθουν στους κόλπους τους εκπρόσωποι φασιστικών κι εγκληματικών οργανώσεων υπό τον μανδύα των πολιτικών παρατάξεων και από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, όπως κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανή αποπομπή των περιφερειακών συμβούλων από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ που εισήλθαν σε αυτό ως σύμβουλοι της Πατριωτικής Αυγής.
Μέχρι την οριστική αποπομπή τους από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίζουμε να τεθούν σε θεσμική απομόνωση και να μην υπολογίζεται η ψήφος τους στην διαμόρφωση αυτοδιοικητικής πλειοψηφίας επί των θεμάτων που θα συζητούνται στο Π.Σ.”καταλήγει…

Back to top button