ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Σε ποια σχολεία και ποιες παρεμβάσεις έκανε ο Δήμος Κομοτηνής

Παρεμβάσεις του Δήμου Κομοτηνής σε σχολικές μονάδες

Σε εξέλιξη είναι η εργολαβία «Συντηρήσεις Διδακτηρίων Δήμου Κομοτηνής 2021-2», προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε το καλοκαίρι και άμεσα ξεκίνησε η εκτέλεση των εργασιών. Δόθηκε προτεραιότητα στην ανακατασκευή και ανακαίνιση WC και παράλληλα προχωρούν και άλλες παρεμβάσεις.

Τα διδακτήρια όπου ολοκληρώθηκαν ή γίνονται παρεμβάσεις είναι τα παρακάτω:

Η ανακαίνιση ή ανακατασκευή WC κοριτσιών- αγοριών ξεκίνησε από το 2ο Λύκειο Κομοτηνής, το 9ο Νηπιαγωγείο, το 5ο Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και το Δημοτικό Σχολείο Ροδίτη. Μέχρι το άνοιγμα των σχολείων προγραμματίζεται η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στις τουαλέτες των σχολείων.

Ταυτόχρονα, γίνονται εργασίες μόνωσης στο 10ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής με επιδιόρθωση της στέγης. Επιπλέον, έγινε τσιμεντόστρωση στον αύλειο χώρο για την τοποθέτηση δαπέδων ασφαλείας προκειμένου να επεκταθεί η παιδική χαρά. Στο Δημοτικό Σχολείο Αιγείρου κατασκευάστηκε γήπεδο βόλεϊ με βιομηχανικό δάπεδο, στον αύλειο χώρο.

Γίνεται αντικατάσταση κουφωμάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Ξεκινάει η μόνωση του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής. Ταυτόχρονα, θα γίνει αντικατάσταση φωτιστικών με λαμπτήρες led στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σχολείου.

Στο 2ο Λύκειο Κομοτηνής πραγματοποιούνται σημειακές παρεμβάσεις στη μόνωση για ν’ αντιμετωπιστεί η εισροή υδάτων.

Το κτίριο που φιλοξενούσε μέχρι πρόσφατα το Μουσείο Κ. Καραθεοδωρή συντηρείται και θα παραδοθεί στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής για χρήση.

Στο 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής διαμορφώνεται ένας μεγάλος χώρος σε δύο για να φιλοξενηθούν το Εργαστήριο Χημείας και το Κυλικείο.

H εργολαβία έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης ένα έτος.   

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε σχετικά: «Από τους χώρους υγιεινής των σχολικών μονάδων ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις που δρομολόγησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, λαμβάνοντας υπόψη και τις ειδικές ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία. Κάθε χρόνο, φροντίζουμε ανάλογα με τα χρήματα που λαμβάνουμε από την πολιτεία να συντηρούμε τα διδακτήρια που είναι στην ευθύνη του Δήμου Κομοτηνής, διαθέτοντας 1 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις. Το ποσό επουδενί δεν επαρκεί ώστε να έχουμε τα σχολεία που ονειρευόμαστε για τους μαθητές όλων των βαθμίδων γι’ αυτό σεβόμαστε την ιεράρχηση των αναγκών των σχολικών μονάδων που κάνουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

2ο Λύκειο Κομοτηνής
Δημοτικό Σχολείο Ροδίτη
9ο Νηπιαγωγείο
10ο Νηπιαγωγείο

Δυστυχώς, στην οικονομική δυσπραγία των δήμων προστέθηκε η ενεργειακή κρίση που προμηνύει έναν σκληρό χειμώνα, ειδικά σε εμάς που κατοικούμε σε βόρειες περιοχές. Επομένως, αποτελεί προτεραιότητα για μας να φροντίσουμε στο μέτρο του δυνατού τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, συνεχίζοντας βέβαια να στηρίζουμε το διεκδικητικό πλαίσιο που έθεσε η ΚΕΔΕ».

Να σημειωθεί ότι το 2021 ο Δήμος Κομοτηνής έλαβε από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για τη συντήρηση διδακτηρίων 218.700 ευρώ. Το ίδιο ποσό έλαβε και φέτος.  

Back to top button