ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αρριανών

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Αρριανών κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα – ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 11 και 12-01-2021 στην περιοχή προκάλεσαν πλήθος ζημιών στις υποδομές του Δήμου, σε περιουσίες και κατοικίες δημοτών αλλά και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε μεγάλο μέρος του Δήμου.

Επλήγησαν ιδιαίτερα οι κοινότητες Λυκείου και Μ. Πιστού στην Δ.Ε. Αρριανών, οι κοινότητες Πάσσου, Βραγιάς, Δειλινών, Άγρας, Νεύρων και Αράτου στης Δ.Ε. Φιλλύρας και πλήθος άλλων σημείων σε μικρότερο τοπικό επίπεδο. Μεγάλες ζημιές υπάρχουν επίσης στο οδικό δίκτυο σε όλες τις δημοτικές ενότητες και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο στις περιοχές Οργάνης και Κέχρου καθώς και αδυναμία πρόσβασης σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Το προσωπικό και τα μηχανήματα έργου του Δήμου επιχειρούν διαρκώς για την εκτόνωση των πλημμυρικών φαινομένων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Από σήμερα ξεκινούν άμεσα οι αυτοψίες των τεχνικών κλιμακίων του Δήμου για την καταγραφή των ζημιών σε οικίες που υπέστησαν βλάβες ώστε να προωθηθεί γρήγορα η καταβολή αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους.

Η καταγραφή των ζημιών σε υποδομές και οδικό δίκτυο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ γίνεται ήδη προγραμματισμός για την άμεση αποκατάστασή τους όπου αυτό είναι δυνατό.

Back to top button