Σχολεία :κλειστά έως τις 10 Μαϊου

Μέσα στην ημέρα αναμένεται η σχετική κοινή υπουργική απόφαση κατόπιν εισήγησης των ειδικών του υπ. Υγείας – Ζαχαράκη στον ΘΕΜΑ 104,6: Οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν με τις οδηγίες περί συγχρωτισμού που θα δώσουν οι ειδικοί

Την παράταση της; αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδετικών δομών έως τις 10 Μαΐου εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται και η κοινή υπουργική απόφαση που θα προβλέπει το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Η προηγούμενη ΚΥΑ  για τα κλειστά σχολεία ίσχυε μέχρι σήμερα, 10 Απριλίου.,

Η απόφαση αφορά παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

Ζαχαράκη: Σοβαρό ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις

Νωρίτερα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά το σενάριο να μην πραγματοποιοηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις.

Όσον αφορά το πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές η υφυπουργός Παιδείας παρέπεμψε στους υπευθύνους των τάξεων λέγοντας ότι «αυτοί γνωρίζουν τα παιδιά».

Ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δημοτικό) σημείωσε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».

Η ίδια τόνισε πως «δεν υπάρχει ένδειξη ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα».

Η Σοφία Ζαχαράκη άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο «επέκτασης της σχολικής χρονιάς πέραν της 15ης Ιουνίου».

«Λειτουργούμε σε συνάρτηση των συμβουλών των ειδικών, των αναγκών κάλυψης της ύλης αλλά και της ομαλότερης επιστροφής των παιδιών στην τάξη με μέριμνα για την υγεία τους» εξήγησε η κυρία Ζαχαράκη επισημαίνοντας ότι «υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

«Όλα εξαρτώνται από την εβδομάδα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί για την επιστροφή αλλά και τον τρόπο επιστροφής» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα, τέλος, για το χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι θα διεξαχθούν «με τον τρόπο που ξέρουμε με τις οδηγίες περί συγχρωτισμού που θα μας δώσουν. Θέλουμε την ημερομηνία πιο κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία, ιδανικά να έχουν τελειώσει 15 Ιουλίου με απευκταίο σενάριο να πάμε Σεπτέμβριο».(πηγή protothema .gr)

Exit mobile version