ΕλλάδαΚοινωνία

Σχολεία ανοίγουν από 11 Μαΐου Λύκεια,18 Μαΐου Α-Β Λυκείου και Γυμνάσια ,ενδεχόμενο άνοιγμα 1 Ιουνίου τα Δημοτικά –Πανελλαδικές 15 Ιουνίου οριστικά-Εκκλησίες ανοίγουν από τις 4 Μαίου για προσευχή

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την επόμενη ημέρα στην εκπαίδευση παρουσιάζει η υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, η λειτουργία των σχολείων θα επανέλθει σταδιακά σε δύο φάσεις:

Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου, ενώ στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Πρώτης & Δευτέρας Λυκείου, και του Γυμνασίου.

Σύμφωνα με την ίδια, προβλέπεται η επέκταση του διδακτικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου, ενώ η νέα διδακτική χρονιά θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Σε ό,τι αφορά στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.

Αν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου.

Επίσης η Υπουργός ανακοίνωσε την έναρξη των Πανελλήνιων εξετάσεων οριστικά στις 15 Ιουνίου.

Επίσης για τους λατρευτικούς χώρους ανοίγουν για ατομική προσευχή στις 4 Μαίου ενώ από τις 17 Μαίου θα μπορούν α παρακολουθήσουν λειτουργίες υπό την τήρηση των μέτρων προστασίας και απόστασης .

Back to top button