ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Σάββας Καμενίδης ,πνευμονολόγος για κορωνοϊό και Θεία Κοινωνία :”ας ρίξουν κάποιοι μια ματιά στο ημερολόγιο: έχουμε 2020″

Μία θαρραλέα θέση πήρε δημοσιεύοντάς την στον προσωπικό του λογαρισμό στο fb ο συντοπίτης γιατρός ,πνευμονολόγος Σάββας Καμενίδης μετά την δημοσιοποίηση της θέσης της Εκκλησίας της Ελλάδας σχετικά με την διάδοση του κορωνοϊού από την Θεία Κοινωνία.

Ο ίδος τοποθετείται ξεκάθαρα τονίζοντας ότι εφόσον χρησιμοποιείται το ίδιο κουταλάκι και η ίδια πετσέτα τότε ο ιός μεταδίδεται..

Η ανάρτηση του γιατρού που ως πνευμονολόγος γνωρίζει τις παραμέτρους του ιού που προσβάλλει κυρίως το αναπνευστικό σύστημα, είναι η εξής:

Κορονοϊός και Θεία Κοινωνία:
Επειδή τα δόγματα αλλάζουν από τόπο σε τόπο, από λαό σε λαό, αλλά Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ, επιτρέψτε μου να πω το εξής:
Ο κορονοιος (και οι άλλοι ιοί του αναπνευστικού) ΚΟΛΛΑΕΙ και ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ από άνθρωπο σε άνθρωπο όταν χρησιμοποιούνται τα ίδια σκεύη!!! Συνεπώς, και με τη Θεια Κοινωνία, όπως συντελείται το Μυστήριο στην Ορθόδοξη Παράδοση, εφόσον χρησιμοποιείται το ίδιο κουτάλι κι η ίδια πετσέτα!!!
Δεν είναι μόνο αυτό… Ο συνωστισμός τόσων ανθρώπων, κυρίως ηλικιωμένων, σε ένα χώρο επι δίωρο και πλέον, είναι επίσης ένας τρόπος μετάδοσης των Ιών!!!
Αν δεν κάνω λάθος, θεμελιώδης αρχή του Χριστιανισμού είναι η ΑΓΑΠΗ προς τον πλησίον!!! Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγαλύτερη εκδήλωση αγάπης από την προστασία του διπλανού μας, του πιθανόν χρονιως πάσχοντα, από μια νόσο που μπορεί να είναι μοιραία γι αυτόν!!!
Επίσης, ας ρίξουν κάποιοι μια ματιά στο ημερολόγιο: έχουμε 2020!!!

Back to top button
Close