Σάπες: συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το ασθενοφόρο που έφυγε-“«Ασθενοφόρο ο Δήμος δεν έχει 12 χρόνια – χρειαζόμαστε βάση» δηλώνει ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος-“Ο Δήμαρχος έχει κοντή μνήμη-Ασθενοφόρο το 2017 στις Σάπες” απαντά με επιστολή στη Ροή news ο Δημήτρης Κοτσάκης.

Έντονη αντιπαράθεση έχει προκύψει στις Σάπες μετά από την απομάκρυνση του ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ το οποίο παρέμεινε τον τελευταίο καιρό ανενεργό, στο Κέντρο Υγείας , ελλείψει προσωπικού ,στη βάση του στην Αλεξανδρούπολη.

Το θέμα γνωστοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κοτσάκης επιρρίπτοντας ευθύνες για αδράνεια στη δημοτική αρχή.

Στον κ Κοτσάκη απάντησε με δηλώσεις του στο ράδιο “Χρόνος” της Κομοτηνής ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπολος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως :«Ασθενοφόρο ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών δεν έχει εδώ και 10-12 χρόνια. Κι όταν λέω ασθενοφόρο, δεν μιλάω για το αμάξωμα. Ασθενοφόρο σημαίνει ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα, με τουλάχιστον 8 άτομα προσωπικό, για να καλύπτονται οι βάρδιες. Αυτό δεν το είχαμε ποτέ».

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε πως «Χωρίς βάση ΕΚΑΒ δεν μπορεί να λειτουργήσει ασθενοφόρο. Έρχεται ένα κουφάρι, κάθεται 4-8 μήνες. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο, ήταν επί ημερών μας, αλλά δεν πανηγυρίσαμε, γιατί ξέραμε τα επακόλουθα και τις συνέπειες. Πως εάν δεν στελεχωθεί από προσωπικό, τότε δεν γίνεται (να λειτουργεί) […]. Όταν δεν υπάρχει προσωπικό, τι να το κάνουμε το ασθενοφόρο;»αναρωτήθηκε.

“Ο Δήμαρχος έχει κοντή μνήμη” απαντά ο Δημήτρης Κοτσάκης στη Ροή

“Ο Δήμαρχος έχει κοντή μνήμη ” ανταπαντά με αποκλειστική δήλωση που απέστειλε στη Ροή news o δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κοτσάκης ο οποίος ως μέλος πληρώματος ασθενοφόρου πρωταγωνσίτησε στην προ ετών προσπάθεια να επιστρέψει το ασθενοφόρο στο ΚΥ Σαπών .Το κείμενό του:

“Σε απάντηση όλων όσων αναφέρει ο κ. Χαριτόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό ¨Χρόνος¨ θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

Ισχυρίζεται ότι “ένα ασθενοφόρο δεν έρχεται με τις ενέργειες ενός μόνο ανδρός” δηλαδή εμού του ιδίου. Συμφωνώ απόλυτα. Ο Δήμαρχος όμως ξέρει να διαβάζει Ελληνικά; Στη ανακοίνωσή μου αναφέρω: “Μετά από ενέργειές μου και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΚΥ, το ασθενοφόρο έφθασε”.

Ο Δήμαρχος συνεχίζει: “Ασθενοφόρο ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών δεν έχει εδώ και 10-12 χρόνια”. Μάλλον έχει “κοντή” μνήμη. Θέλω να υπενθυμίσω ότι το 2017, επί δημαρχίας Σταυρίδη, για αρκετό χρονικό διάστημα, ερχόταν στις Σάπες ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για κάποιες βάρδιες το μήνα. Επιπλέον, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας μαζί με το πλήρωμα που το στελέχωνε, έφυγε από τις Σάπες το 1998, δηλαδή πριν από 23 και όχι 10-12 χρόνια. Μαντεύετε ποιός ήταν Δήμαρχος τότε;

Αλήθεια, υπάρχει κανένας που να μην θέλει σταθμό του ΕΚΑΒ στον τόπο μας; Για να στελεχωθεί όμως ένας τέτοιος σταθμός και να λειτουργεί όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, χρειάζεται 11 και όχι 8 άτομα πλήρωμα, όπως αναφέρει ο κ. Χαριτόπουλος, κάτι που υποδηλώνει την άγνοιά του επί του αντικειμένου. Ως εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα πόσο υποστελεχωμένη είναι η υπηρεσία μου και πόσο δύσκολο είναι να επανδρώσει έναν σταθμό στις Σάπες. Στο σημείο αυτό έρχονται να “μπαλώσουν” το κενό, γιατί είναι ακατόρθωτο να το καλύψουν πλήρως, οι Δήμοι. Τι είναι καλύτερο; Να έχουμε κάποιες ώρες ασθενοφόρο ή καθόλου ασθενοφόρο;  Μέχρι να κατορθώσει ο κ. Χαριτόπουλος με τις επιστολές και τα δελτία τύπου που βγάζει να μας φέρει σταθμό του ΕΚΑΒ, δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην πράξη για να κρατήσει το όχημα; Γιατί δεν πράττει ότι έκανε ο Δήμαρχος Ιάσμου; Ο Δήμος Ιάσμου εκπαίδευσε δύο δικούς του εργαζόμενους (και όχι της ΥΠΕ, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Χαριτόπουλος), οι οποίοι μαζί με τον οδηγό που ήδη υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας, επάνδρωσαν το όχημα, προσφέροντας στους δημότες υγειονομική κάλυψη πολλές ώρες την εβδομάδα. Γιατί οι δικοί μας δημότες να μην τύχουν της ίδιας μεταχείρισης; Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών δεν μπορούσε να διαθέσει δύο εργαζόμενούς του, προκειμένου να συνδράμουν στην στελέχωση του ασθενοφόρου; Είναι όμως πλέον αργά. Το ασθενοφόρο επεστράφη…

Σάπες 07/02/2021

Δημήτριος Κοτσάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μαρωνείας Σαπών

Πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ”

Exit mobile version