ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Σάπες-παγκόσμια πρωτοτυπία :αχρησιμοποίητο εδώ και σχεδόν 10 χρόνια το νέο δίκτυο ύδρευσης-Λύση πακέτο για ύδρευση και αποχέτευση επιδιώκει ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος -Να χαρακτηριστεί υδρευτικό το Φράγμα του Ιασίου ζητά ο Δήμος(web tv)

Αυτό που συμβαίνει στην πολύπαθη ως προς την ύδρευσή της πόλη των Σαπών είναι πραγματικά μοναδικό ,θλιβερό, εξοργιστικό και ταυτόχρονα παγκοσμίως πρωτότυπο :στην πόλη έχει κατασκευαστεί περίπου προ δεκαετίας νέο υδρευτικό δίκτυο το οποίο όμως δεν χρησιμοποιείται και οι κάτοικοι αναγκάζονται να πίνουν νερό από το παλιό ,αρκετών δεκαετιών δίκτυο. Και είναι γεγονός ότι το νερό «ανεβοκατεβάζει « Δημάρχους στις Σάπες όπως λέγεται ..

Σήμερα στη Ροή news μίλησε ζωντανά ,διαδικτυακά ,ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος ο οποίος έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που μοιάζει εξαιρετικά δυσεπίλυτο .Το δίκτυο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2009 και ολοκληρώθηκε το 2012.

Ο ίδιος παραδέχτηκε την θλιβερή πρωτοτυπία της κατάστασης αυτής : «Το νέο δίκτυο των Σαπών παρουσιάζει μία παγκόσμια πρωτοτυπία :το 2011 η τότε δημοτική αρχή έδωσε μία παρότρυνση στους δημότες να συνδεθούν με το νέο αυτό δίκτυο. Αυτό είναι όπως μία παγκόσμια «καινοτομία» γιατί ο κάθε δημότης ζητούσε από τον κάθε άσχετο να τον συνδέσει, άλλος “πονηρός” έλεγε τη λύση του «μπαι πας».Ετσι σήμερα έχουμε το εξής «προνόμιο»: οι μισές συνδέσεις να έχουν γίνει από τους ίδιους τους ιδιώτες με τρόπο που δεν ξέρουμε και οι άλλες να παραμένουν χωρίς να συνδεθούν και χωρίς να μπορούμε να τις συνδέσουμε »λέει ο Δήμαρχος για να παραδεχτεί ότι υπάρχουν γειτονιές που δεν μπορούν να συνδεθούν στο νέο δίκτυο όποτε αυτό δοθεί σε χρήση και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που αυτό καθυστερεί  μαζί με τον άναρχο τρόπο συνδέσεων του παρελθόντος.

Ο κ Χαριτόπουλος υποστηρίζει ότι στο θέμα του νερού ακολουθήθηκε η αντίστροφη από τη δέουσα διαδικασία:  αρχικά θα έπρεπε να λυθεί η απρόσκοπτη παροχή νερού στην πόλη και τους οικισμούς της και στη συνέχεια να υπάρξει το νέο δίκτυο.

Ο Δήαμρχος Μαρώνειας Σαπών μιλά για λύση πακέτο στο θέμα συνδέσεων ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς ήδη από το  πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης « έχει εξασφαλιστεί κονδύλι 600.00 ευρώ για να γίνουν συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης και αναζητώνται πηγές που θα επιτρέψουν στο θέμα να κάνει ταυτόχρονα συνδέσεις και του νέου δικτύου ύδρευσης

Η δημοτική αρχή μελετά την ένταξη ενός νέου δικτύου από την περιοχή του Πρωτάτου (από όπου επίσης σήμερα η πόλη των Σαπών προμηθεύεται υδρευτικό νερό )προκειμένου σε συνδυασμό με τις δεξαμενές (μία υπάρχει και μία νέα θα κατασκευαστεί με ίδιους δημοτικούς πόρους) να εκτονωθεί ,ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόβλημα.

Ο κ Χαριτόπουλος επίσης παραδέχτηκε ότι στην αρχή της θητείας και όπου εντοπίζονταν ,συνήθως μετά από βλάβες ,αρδευτικές συνδέσεις για δέντρα ή χωράφια ,αυτές με εντολή του κόβονταν επί τόπου.

Όσον αφορά τις διακοπές νερού ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι το 2019 υπήρξαν περίπου 150 ενώ το 2020 ,μέχρι σήμερα ούτε 10.

Τέλος ο Δήμαρχος επιμένει πως η οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης του Δήμου θα προέλθει από το φράγμα του Ιασίου το οποίο ζητά να χαρακτηριστεί ως υδρευτικό .Έθεσε μάλιστα το θέμα και στην Πρόεδρο της Διακομματικής της Βουλής για τη Θράκη Ντόρα Μπακογιάννη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στις Σάπες 

Παρακολουθείστε από το κανάλι μας στο Youtube ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών

Back to top button