ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Σάπες: η ηρωική επέμβαση των αστυνομικών του ΑΤ Σαπών έσωσαν ηλικιωμένη γυναίκα όταν πήρε φωτιά το σπίτι της

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες σε σπίτι στις Σάπες ,πιθανόν λόγω βλάβης ηλεκτρικής συσκευής  όπως αναφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες ,εγκλωβίζοντας ηλικιωμένη γυναίκα που βρισκόταν εντός του. Στον χώρο έφτασαν άμεσα αστυνομική του ΑΤ Σαπών που με αυτοθυσία μπήκαν μέσα στο σπίτι και απεγκλώβισαν σώα τη γυναίκα εγκαίρως πριν η φωτιά πάρει διαστάσεις. Να σημειωθεί ότι άμεση ήταν και η επέμβαση ανδρών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών που απέτρεψε μεγαλύτερη καταστροφή αφού η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη.

Για το θέμα ο Δήμαρχος Μαρώνεις Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη την οποία κοινοποίησε προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας μνημονεύοντας την παρέμβαση των ανδρών του ΑΤ Σαπών Και  ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Στάθης Κατρανίδης συγχαίρει τους 2 συναδέλφους του για την αυτοθυσία που επέδειξαν :

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριαστους συναδέλφους μας,οι οποίοι υπηρετούν στο Α.Τ ΣΑΠΏΝ τον Αρχιφύλακα ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ Πολύδωρα και τον Αρχιφυλακα ΤΑΤΣΙΔΗ Τάκη διότι κατά την εκτέλεση του καθήκοντος , δεν δίστασαν ούτε δευτερόλεπτο και με την γενναιότητα που επέδειξαν κατάφεραν να προστατέψουν της ζωή ηλικιωμένης γυναίκας η οποία βρισκόταν εντός της φλεγόμενης οικίας της ,αφού εισήλθαν σε αυτή και την απεγκλώβισαν !

Εξαιρετική πράξη ανδρείας και άξια κάθε επαίνου!

Τιμή στους Αστυνομικούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή!

Συνάδελφοι μας κάνατε περήφανους!»

Η παρέμβαση αυτή δικαιώνει την λειτουργία τόσο του ΑΤ όσο και του κλιμακίου στις Σάπες ταυτόχρονα όμως καθιστά επιτακτική την ανάγκη περεταίρω ενίσχυσής τους με προσωπικό και μέσα.

φωτο αρχείου

Back to top button