ΚοινωνίαΚορυφαία

Σάπες: αυξημένα επίπεδα μικροσωματιδίων λόγω της φωτιάς στη Δαδιά

Αυξημένα επίπεδα σε σωματίδια PM 2,5 στον αέρα των Σαπών μέτρησε ο σένσορας που εγκαταστάθηκε στο ΓΕΛ ΔΕ ΣΑΠΩΝ στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS +  με θέμα: ¨Η Κλιματική αλλαγή στην ψηφιακή εποχή”.

Αυτή η μέγιστη τιμή οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα από τον καπνό που έφτασε στην περιοχή των Σαπών από την φωτιά που καίει επί 5 ημέρες το παρθένο δάσος της Δαδιάς. Μάλιστα η ποσότητα των μικροσωματιδίων που μετρήθηκε ήταν 119 στην μεγιστή τιμή της σύμφωνα με την κλίμακα του δείκτη ποιότητας αέρα όπως ορίζεται από το πρότυπο US-EPA 2016 με την τιμή αυτή: Τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να παρουσιάσουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τον σένσορα του σχολείου μας όπου πέρα των μικροσωματιδίων που καταγράφει καθημερινά καταγράφει επίσης θερμοκρασία, υγρασία και ποιότητα του αέρα παρακάτω εδώ:   https://aqicn.org/station/@341911/#/z/11η παρακάτω εδώ: https://climatechangeerasmus.blogspot.com/p/sapes-sensor-data.htmlΤέλος μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή app στο κινητό σας παρακάτω εδώ: https://climatechangeerasmus.blogspot.com/p/downloads.html

Back to top button