Ροή news:η Δνση Υγείας της ΠΑΜΘ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ το θετικό κρούσμα στη Ροδόπη!

Η απόλυτη ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ της Ροή news και του σημερινού αποκαλυπτικού δημοσιεύματος μας περί ενός κρούσματος στη Ροδόπη .

Ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ Κώστας Χουβαρδάς πριν από λίγα λεπτά έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb :

«Σχετικά με το “χαμένο” covid-19 της Ροδόπης. Είναι πιθανό ο ΕΟΔΥ να έχει κατατάξει κρούσμα από κάτοικο Σαπών που εξετάστηκε στην Αλεξανδρούπολη και να το έχει χρεώσει στην Αλεξανδρούπολη. Περισσότερες πληροφορίες στον ΕΟΔΥ ή στην Δνση Υγείας. Στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής δεν υπάρχει θετικό περιστατικό covid-19 σύμφωνα με την διοικητή του Νοσοκομείου.

Το έχω ξαναγράψει ότι είναι επιτακτική η δημιουργία δημόσιας βάσης δεδομένων με κατανομή κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα και με χαρακτηριστικά όπως περιοχή, ηλικία, φύλο, συσχέτιση ή απροσδιόριστη προέλευση, υποκείμενα νοσήματα (true – false), ημερομηνία δείγματος,ημερομηνία αποτελέσματος, αριθμός συσχετιζόμενων ατόμων ιχνηλάτησης ,status υγείας και να είναι δημόσια ελεύθερη για επεξεργασία από την επιστημονική κοινότητα και τις δομές Πολιτικής Προστασίας σε Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο. Είναι επίσης αναγκαία ή βάση δεδομένων και για την λήψη αποφάσεων σε στρατηγικό επίπεδο για ολες τις δομές Πολιτικής Προστασίας.»

Οπότε η Ροή news επικοινώνησε με τον Γενικό Δντη Υγείας της ΠΑΜΘ Λουκά Γεωργίου ο οποίος μας ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ απόλυτα τα όσα γράψαμε. Ο κ Γεωργίου μας ανέφερε ότι το περιστατικό «καταχωρήθηκε» στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και αφορά κάτοικο οικισμού της Ροδόπης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό αυτός και η οικογένειά του και λαμβάνει τα μέτρα που ο ΕΟΔΥ επιβάλλει για τις περιπτώσεις αυτές ενώ παρακολουθείται στενά.» όπως μας ανέφερε.

Αυτό λοιπόν είναι το ρεπορτάζ και η απάντηση σε όλους εκείνους που σήμερα έπεσαν πάνω στον Σάκη Αντωνίου ,τον δημοσιογράφο που υπογράφει το ρεπορτάζ και τον απείλησαν μέχρι και για αυτόφωρη εισαγγελική διαδικασία για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»..

Η δημόσια υγεία είναι πέρα και πάνω από όλα .Προσπάθειες συγκάλυψης είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες και θα εκτεθούν λίαν συντόμως όσοι τις εφαρμόζουν .

Η μάχη της ενημέρωσης συνεχίζεται.

Exit mobile version