ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Ροή news –Ροδόπη: Ποιοι αιρετοί καταθέτουν το 50% της αντιμισθίας τους για την μάχη με τον κορωνοϊό

Έκκληση προς τους βουλευτές της ΝΔ ,αρχικά ,απεύθυνε προ ημερών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να καταθέσουν το 50% της αντιμισθίας που λαμβάνουν προκειμένου αυτό να κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό που αφορά την ενίσχυση εκείνων των δομών υγείας οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης : «Καλώ τους βουλευτές της ΝΔ, τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.»

Ποιοι ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής

Μάλλον φυσιολογικά ,μιας και ανήκει στον στενό εσωκομματικό πυρήνα τον νυν Πρωθυπουργού ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος ανταποκρίθηκε στο σχετικό κάλεσμα :«Αποφάσισα να καταθέσω το 50% της αντιμισθίας που λαμβάνω ως Περιφερειάρχης για τους επόμενους δύο μήνες στο ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.» δήλωσε στο fb .

Ακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ο οποίος δήλωσε ότι η δική του αντιμισθία περικεκομένη κατά 50% θα δοθεί στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Κομοτηνής (το Γηροκομείο δηλαδή).Δήλωσε σχετικά : «Σε αυτή τη μάχη που δίνουμε όλοι μας κατά του κορονοϊού, είναι αυτονόητη η συμμετοχή μου στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis με την προσφορά του 50% της αποζημίωσής μου, στηρίζοντας το προσωπικό της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Κομοτηνής με είδη ατομικής προστασίας και υγειονομικό υλικό.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε να δίνουμε το 100% του εαυτού μας αλληλέγγυοι προς τον συνάνθρωπό μας.»

Το ίδιο έπραξε και ο συνάδελφός του στον Εβρο Δημήτρης Πέτροβιτς του οποίου η αποζημίωση θα πάει στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης : «Αυτονόητη η συμμετοχή μου στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για σύγκλιση δυνάμεων στη μάχη κατά του κορονοϊού, που ακολούθησε και ο περιφερειάρχης μας Χρήστος Μέτιος.
Αλληλέγγυος στην κοινή προσπάθεια, διαθέτω το ήμισυ της αντιμισθίας μου, για προμήθεια υγειονομικού υλικού του προσωπικού της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων, της Β’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής, του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της ΠΑΜΘ Αχμέτ Ιμπράμ με τα χρήματα όμως να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ,το Ίδρυμα που μάλλον τα έχει περισσότερο ανάγκη “Μετά την προτροπή του Πρωθυπουργού και ακολουθώντας το παράδειγμα του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, αποφάσισα να διαθέσω το 50% της αντιμισθίας που λαμβάνω ως Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού, και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Κομοτηνής για την αγορά εξοπλισμού ατομικής προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.” έγραψε στο fb.

Το 50% των αποζημιώσεων που λαμβάνουν από τις συμμετοχές των μελών της παράταξής του στην Οικονομική Επιτροπή αλλά και στα Περιφερειακά συμβούλια θα κατατεθούν στο ταμείο για τον κορωνοϊό σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση « του Χριστόδουλου Τοψίδη .Η σχετική ανάρτηση της παράταξης αναφέρει: «Σε μία συμβολική  κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης θα διαθέσουμε ως παράταξη το 50% της αποζημίωσή μας που αφορά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Μία συμβολική κίνηση για όσους αγωνίζονται σήμερα για να μείνει η χώρα μας όρθια. Ελπίζουμε στην προσπάθεια αυτή να συστρατευτούν όλοι όσοι κατέχουν έμμισθες θέσεις ευθύνης ».

Τέλος και πρώτα απ όλους και ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν δήλωσε πως καταθέτει και αυτός το μισό της αντιμισθίας του: «Συντασσόμενος και εγώ με το κάλεσμα του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνω ότι θα καταθέσω για τους επόμενους δύο μήνες το 50 % της αντιμισθίας μου για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού. Καλώ σε συστράτευση όλους τους συναδέλφους δημάρχους πανελλαδικά, στέλνοντας σχετική πρόταση στην ΚΕΔΕ.» καταλήγει.

Back to top button