Ροή news Ροδόπη :άγγιξαν τα 1000 τα κρούσματα κορωνοϊού το Νοέμβριο-Η πορεία της περιπέτειας..

Από τα 0 κρούσματα στο τέλος του Σεπτέμβρη μέχρι τα 1000 σχεδόν που καταγράφηκαν μέσα στον Νοέμβριο(999 για την ακρίβεια) είναι δύο μηνών δρόμος.

Από την ευφορία της covid free περιοχής με τα διαρκή αιτήματα για άνοιγμα των καταστημάτων μετά τις 12 το βράδυ στο lockdown των τελευταίων ημερών του Νοέμβρη μεσολάβησαν πολλά πάρτυ, χοροί σε πίστες μπουζουκιών ,συνωστισμοί και γενικώς μία χαλαρή διαχείριση ανύπαρκτων ελέγχων και θεσμικής ανυπαρξίας .

Μέσα στον Οκτώβρη καταγράφηκαν 220 κρούσματα περίπου κορωνοϊού με την άνοδο να εντοπίζεται στις τελευταίες μέρες του μήνα όταν η περιοχή σοκαρίστηκε με την καταγραφή 75 στις 27 Οκτώβρη .Εκτοτε η πορεία ήταν ανοδική :112 την 1η Νοέμβρη και 108 την 3η του ίδιου μήνα .Τα τριψήφια νούμερα που κατέδειξαν ότι ο έλεγχος είχε πλέον χαθεί, οι ουρές στο Νοσοκομείο και τα μικροβιολογικά εργαστήρια μεγάλες και οι σχολικές μονάδες να κλείνουν η μία μετά την άλλη. Η συρροή στο Πανεπιστήμιο ,ειδικότερα στο ΤΕΦΦΑ υποχρέωσε το ίδρυμα να αναστείλει τα δια ζώσης μαθήματα ενώ τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη όλα τα Λύκεια της πόλης είχαν “κατεβάσει” ρολά μαζί τους και πολλά τμήματα Γυμνασίων και δημοτικών σχολείων τόσο στην Κομοτηνή όσο και την Περιφέρεια του Νομού.

Τα διψήφια κρούσματα συνεχίστηκαν με “πικς” τα 83 της 4ης Νοεμβρίου και τα 68 στις 13 \11.Με τον Νοέμβρη να κινείται κυρίως με διψήφια νούμερα που κυμαίνονταν μεταξύ των 20 και 30 φτάσαμε σε μία πτωτική πορεία και μονοψήφιους αριθμούς στα τέλη του μήνα .

Έτσι σήμερα τελευταία μέρα του Νοέμβρη με τα 15 που σημειώθηκαν στη Ροδόπη ο νομός κατέγραψε συνολικά ,επισήμως 999 κρούσματα τον Νοέμβριο ,σχεδόν 1000 δηλαδή τεκμηριώνοντας την δραματική κατάσταση η οποία συνοδεύτηκε και με πολλούς θανάτους συμπολιτών όχι κατ ανάγκη ηλικιωμένων ,πολλούς ακόμη να δίνουν την μάχη τους στα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης και φυσικά δεκάδες άλλους να περνάνε την νόσο σχετικά δύσκολα στο σπίτι τους.

Η περίοδος αυτή είναι πολύ διδακτική ως τις ευθύνες αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας από μία μικρή κοινωνία και τους ταγούς της ,υπαρκτούς αλλά και ..ανύπαρκτους.

Πάντως ο ιός είναι εδώ ..Δεν τελειώσαμε τους λογαριασμούς μας μαζί του.

Σάκης Αντωνίου

Exit mobile version