ΕλλάδαΚοινωνία

Ροδόπη:150 εμβολιάστηκαν τις 2 πρώτες μέρες στο Νοσοκομείο-Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τους άνω των 85

Κορωνοϊός: Στην επίσημη ιστοσελίδα emvolio.gov.gr/vaccinationtracker μπορεί κάποιος να βλέπει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να γνωρίζει την εξέλιξη του σχεδίου «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη υπηρεσία, μέχρι το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα 40.163 άνθρωποι, ενώ ΥΟΣάββατο έγιναν 5.300 εμβολιασμοί.

Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής εμβολιάστηκαν μέχρι στιγμής 150 εργαζόμενοι υγειονομικοί και λοιποί από ολόκληρη τη Ροδόπη :100 την Παρασκευή και 50 το Σάββατο. Ανάλογα πορεύτηκαν όλες οι νοσηλευτικές μονάδες της Περιφέρειας στην οποία ο εμβολιασμός καθυστέρησε σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα να ξεκινήσει

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 85 ετών

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού εμβολιασμού των ατόμων ηλικίας άνω των 85 ετών, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως τόνισε, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και έχουν ηλικία άνω των 85 ετών, θα αρχίσουν από τη Δευτέρα να λαμβάνουν μηνύματα για το πού και πότε μπορούν να εμβολιαστούν.

«Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην πλατφόρμα (μέσω της άυλης συνταγογράφησης) και μπορούν να αλλάξουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο», ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η αρμόδια επιτροπή.

Σημείωσε δε ότι οι άνω των 85 ετών είναι περίπου 100.000 άτομα, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι χθες, είχαν πραγματοποιηθεί σχεδόν 26.000 εμβολιασμοί.

Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες θα ανοίξει αργότερα, όταν θα ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού και για αυτήν την κατηγορία πολιτών.

Με στοιχεία από eleftherostypos.gr/

Back to top button