Η Ροδόπη θρηνεί την απώλεια της σπουδαίας γιατρού Σοφίας Παπαναστασίου-Συλλυπητήρια Δημάρχου, Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ

Άφησε τα εγκόσμια σήμερα μετά από σκληρή μάχη που έδωσε κατόπιν εγκεφαλικού επεισοδίου που προκλήθηκε λόγω ανευρύσματος στην Αθήνα , η σπουδαία γιατρός ,Δντρια του ΕΚΑΒ Θράκης ,επί χρόνια υπεύθυνη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ροδόπης Σοφία Παπαναστασίου .

Η γιατρός άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής αλλά και την πόλη στην οποία για δεκαετίες έζησε με την προσφορά της στο συνάνθρωπο από όποια θέση υπηρέτησε .

Πάντα μάχιμη κυρίως στο πεδίο της επείγουσας ιατρικής .Δ εν υπάρχει άνθρωπος στη Ροδόπη που να μην έζησε την βοήθειά της αλλά και την ασφάλεια της παρουσίας της στο Νοσοκομείο σε καιρούς δύσκολους με ελλιπείς ή ανύπαρκτες υποδομές ,λειψανδρία ..

Η Σοφία Παπαναστασίου ήταν η “καλή Σαμαρείτισσα της Κομοτηνής ” .

Ο τόπος μας θρηνεί την απώλειά της και ευγνωμονεί που τον επέλεξε για να προσφέρει ως λειτουργός έργο .

Η κηδεία της θα γίνει αύριο στην Αθήνα από όπου και κατάγονταν. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της .Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ανάρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Εχθές το βράδυ η καλή συνάδελφος ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι. Σπουδαία ιατρός, ακάματη λειτουργός , με μια τριακονταετή ανόθευτη προσφορά στον Άνθρωπο !Επί σειρά ετών διευθύντρια των επειγόντων περιστατικών ,του ιατρείου πόνου και του ΕΚΑΒ , αφήνει πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Οι Εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και τα θερμά μας συλληπτήρια στους συγγενείς και το περιβάλλον της !

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Από το ΕΚΑΒ Κομοτηνής επίσης αναρτήθηκε το παρακάτω συλλυπητήριο :

“Ήταν πολλά αυτά που είχες κάνει όμως ήταν περισσότερα αυτά που ήθελες να κάνεις από δω και πέρα………ήσουν μια αξία γιατρός σύζυγος μητέρα γιαγιά….μιλούσαμε.πολλες ώρες είχαμε σχέδια όνειρα και δύναμη….δύναμη στην ψυχή για να δώσουμε επιτέλους σ’ αυτήν την υπηρεσία αυτό που της ανήκει….Είχαμε καλές και κακές στιγμές όπως οι περισσότερες σχέσεις, όμως στο τέλος στον παρονομαστή ήταν μόνο η αγάπη ….η αγάπη για την δουλειά για την προσφορά για το κοινό καλό……Ξέρουμε πως βρήκες ήδη τον Πέτρο μας και θα είστε μαζί φύλακες άγγελοι σε κάθε μας διασωστική στιγμή κι όχι μόνο……Καλό ταξίδι στην διευθύντρια του ΕΚΑΒ ΘΡΑΚΗΣ και γιατρό του τομέα ΕΚΑΒ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς της…..”

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνη

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της Σοφίας Παπαναστασίου

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο της γιατρού Σοφίας Παπαναστασίου και μεταφέρει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά της. Στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Η Ροδόπη και η Θράκη μετρούν μια σημαντική απώλεια από χθες το βράδυ που έφυγε από τη ζωή η άξια λειτουργός της Δημόσιας Υγείας Σοφία Παπαναστασίου. Υπηρέτησε με συνέπεια, εντιμότητα και πνεύμα συναδελφικότητας κάθε θέση που της ανατέθηκε, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής αλλά και στο ΕΚΑΒ Θράκης όπου επανήρθε ως διευθύντρια, θέση την οποία τίμησε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Σοφία Παπαναστασίου ήταν γιατρός «πρώτης γραμμής», στα ΤΕΠ, στο ΕΚΑΒ, στο Ιατρείο Πόνου, ταυτόχρονα όμως είχε τη διάθεση και τη δύναμη να διατηρεί την ανθρωπιά της στην επικοινωνία τόσο με τους ασθενείς όσο και με τους οικείους τους.

Ακούραστη και δυναμική αποδείχτηκε και στα έδρανα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ροδόπης ως νομαρχιακή σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, όπου ένωσε τις δυνάμεις της με τους συναδέλφους της, οραματιζόμενη μια καλύτερη Ροδόπη.

Ταυτόχρονα, ήταν καθοριστική η παρουσία της στην Αντικαρκινική Εταιρεία Ροδόπης, όπου κατέβαλε κάθε προσπάθεια ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα των ασθενών.  

Η Σοφία Παπαναστασίου ως γιατρός και ενεργός πολίτης μάς έδειξε τον δρόμο να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να συνεχίζουμε τους αγώνες και στα δύσκολα.

Αιώνιά της η μνήμη. Μαζί με τον σεβασμό μας μεταφέρουμε την υπόσχεση να δώσουμε ως Δήμος κάθε μάχη για την προστασία της Ζωής και της Υγείας κάθε πολίτη, από το μετερίζι μας».

Exit mobile version