ΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Ροδόπη :προχωρά με τους χαμηλότερους εμβολιαστικούς ρυθμούς στη Θράκη

Στην τελευταία θέση ως προς τον αριθμό των εμβολιασθέντων κατα του covid 19 βρίσκεται η Ροδόπη σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από τον ΕΟΔΥ .

Με την λειτουργία 2 ,προς το παρόν εμβολιαστικών κέντρων ,στο Νοσοκομείο Κομοτηνής αλλά και στο ΚΥ Σαπών, μέχρι και χθες Σάββατο είχαν εμβολιαστεί συνολικά 1362 άτομα .Την ίδια στιγμή στον Έβρο είχαν εμβολιαστεί σχεδόν 4000 άτομα και στην γειτονική Ξάνθη ,με ανάλογο της Ροδόπης πληθυσμό ,είχαν εμβολιαστεί 1780 σχεδόν 400 παραπάνω από τη Ροδόπη. Εννοείται ότι το επίπεδο εμβολιασμού κινείται γύρω στο 1%..

Να σημειωθεί ότι από εβδομάδα ,σύμφωνα με τα sms που έχουν αποσταλεί θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και στο ΚΥ Κομοτηνής που στεγάζεται στο πρώην ΙΚΑ (ΕΦΚΑ).Μέσα δε στο Φλεβάρη αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και σε Ξυλαγανή,Ίασμο,Αρριανά και Φιλύρα.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά κυρίως μέσα από φωτογραφίες που ανεβάζουν συμπολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί επίσημη ,σε τοπικό επίπεδο ,πληροφόρηση δεν υπάρχει, εμβολιάζονται υγειονομικοί, ιδιώτες γιατροί ,φαρμακοποιοί, αστυνομικοί και πυροσβέστες ενώ τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε ο εμβολιασμός ευάλωτων ομάδων του τοπικού πληθυσμού ανεξαρτήτως ηλικίας .

Να σημειωθεί ότι όσον αφορά το γενικό πληθυσμό βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμβολιασμός των συμπολιτών άνω των 80 ετών και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει εκείνος των άνω των 75 .Οι συμπολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους είτε απευθείας στη σχετική πλατφόρμα μέσω της άυλης συνταγογράφησης είτε μέσω φαρμακείων .

Back to top button