ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Ροδόπη: 20 νέα κρούσματα σήμερα Παρασκευή-Εποχικά καταστήματα: Ανοικτά 07:00 με 20:30 με κωδικό sms 2 στο 13033-Από Δευτέρα όσοι εντοπίζονται στα σύνορα θετικοί δεν θα μπαίνουν στη χώρα

Με τις συζητήσεις για άρση του lock down να βρίσκονται στον αέρα η Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε μία δύσκολη πανδημική περιδίνηση με τα κρούσματα να αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Στη Ροδόπη σήμερα ανακοινώθηκαν 20 νέα κρούσματα .Στους ελέγχους του Δήμου Ιάσμου σήμερα στο Μεγάλο Πιστό εντοπίσtηκαν 4 θετικά μεταξύ των 95 ατόμων που ελέγχθηκαν.

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ:

-Δράμα:33

-Εβρος:35

-Καβάλα:32

-Ξάνθη:49

-Σέρρες:40

Εποχικά καταστήματα: Ανοικτά 07:00 με 20:30 – Με κωδικό sms 2 στο 13033

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα καταστήματα με εποχικά είδη περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, η κυβέρνηση αποφάσισε την περιορισμένη και σαφώς προσδιορισμένη, ως προς τη διάρκεια και τα είδη των αγαθών πώλησης διαδικασία λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται αμιγώς εποχικά και έχουν ως κύριες δραστηριότητες τις παρακάτω:

Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16
Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02
Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06
Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07

Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σουπερ μάρκετ).about:blank

Η διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα είναι από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου του 2021.

Επίσης τόνισε ότι επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα αλλά και δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων 

Νέα μέτρα στα σύνορα και το Άγιο Όρος

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου όσοι εντοπίζονται θετικοί στον ιό ,μετά από rapid test στα χερσαία σύνορα της χώρας δεν θα εισέρχονται σε αυτήν .Τέλος στο Άγιο Όρος θα επιτρέπεται να περάσουν μόνοι όσοι εγκαταβιούν σε αυτό .

Back to top button