Ροδόπη :2 νέα κρούσματα ,10 από την Ξάνθη στην οποία συνεχίζονται τα μέτρα πλέον και στους 4 Δήμους της -31χρονος από τη Ροδόπη στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Tα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 02 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 28. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3458 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (50.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 3458 κρουσμάτων, 785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς. Αναλυτικά, τα 10 κρούσματα προέρχονται από την Ξάνθη, τα 2 από την Καστοριά, τα 2 από τη Ροδόπη, τα 3 από τη Δράμα, το 1 από την Κοζάνη, τα 2 από τη Λάρισα, το 1 από την Αττική, ενώ τα 7 είναι εισαγόμενα και συγκεκρειμένα 2 από το τελωνείο του Προμαχώνα, 1 είναι από την Αλβανία, 1 από την Ινδία που έφτασε μέσω Ολλανδίας, 1 από τη Βουλγαρία, 1 από τη Βονία και 1 από τις ΗΠΑ (Κάρπαθος).  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί ακόμα 5 νέα κρούσματα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.  

31 χρονος από τη Ροδόπη στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στο μεταξύ όπως μετέδωσε η ΕΡΑ Ορεστιάδας και η Ολγα Ορφανίδου

“Εχτές έγιναν πέντε νέες εισαγωγές στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης ενώ δόθηκαν και δυο εξιτήρια 67 συνολικά από την αρχή της πανδημίας σε δυο άνδρες από την περιοχή της Ξάνθης .

Πρόκειται για έναν 62χρόνο από την Γλαύκη Μύκης ο οποίος νοσηλεύτηκε για εννιά ημέρες στο νοσοκομείο καθώς και σε έναν 58χρονο από την πόλη της Ξάνθης ο οποίος νοσηλεύτηκε για έξι ημέρες.

Οι νέες εισαγωγές αφορούν πέντε άνδρες. Δυο από την Μύκη 59 και 42 χρόνων, έναν 31χρονο από την Κομοτηνή, έναν 65χρονο από τον Εχίνο και έναν 31χρονο από τον Κένταυρο Ξάνθης.

Σήμερα στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 15 άτομα. Από αυτά 5 στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων 1 στην ΜΕΘ και 9 στη Μονάδα Covid-19.”

Αυστηροποίηση των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στην Π.Ε. Ξάνθης

Λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή της ΠΕ Ξάνθης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους ΞάνθηςΜύκηςΤοπείρουΑβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, ισχύουν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα :

● Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού

● Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα

Επιπλέον, απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων.

Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά (7) ημέρες, από την 03-07-2020 και ώρα 06:00 έως και την 06:00 ώρα της 10-07-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Ειδικότερα, στις Κοινότητες Εχίνου και Μύκης, επιπρόσθετα ισχύουν τα εξής:

● Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.

● Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

● Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.

● Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α’ βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Exit mobile version