Ροδόπη :1 στους 4 μαθητές στα δημοτικά και οι μισοί στα νηπιαγωγεία δεν επέστρεψαν στα σχολεία

Χωρίς προβλήματα αλλά με λιγότερους μαθητές σημαδεύτηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Δνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης η συμμετοχή των παιδιών ,μετά και την δεύτερη μέρα λειτουργίας των σχολείων έφτασε το 77 % στα δημοτικά σχολεία δηλαδή ένας στους 4 μαθητές δεν επέστρεψε στο σχολείο του αλλά οι γονείς επέλεξαν να τον κρατήσουν στο σπίτι .Η διαδικασία άλλωστε είναι απλή και γίνεται μόνο με μία υπεύθυνη δήλωση όπου αναφέρεται ότι η μη φοίτηση οφείλεται στην παρουσία οικογενειακού μέλους ευπαθούς ομάδας στο σπίτι.

Τα σχολεία εφαρμόζοντας τις οδηγίες του Υπουργείου «έσπασαν « τις τάξεις εκεί όπου οι μαθητές ξεπερνούσαν τα 15 σε δύο με περίπου τον ίδιο αριθμό μαθητών χρησιμοποιώντας ως κριτήριο την αλφαβητική κατάταξη του επωνύμου. Αυτό οδήγησε σε πολλές περιπτώσεις σε δυσαρέσκειες αφού χωρίστηκαν  παρέες και έτσι αρκετοί μικροί ,κυρίως μαθητές ,δεν ξαναγύρισαν  γι αυτά τα 10 περίπου μαθήματα .

Το ποσοστό στα νηπιαγωγεία αλλά και στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Κομοτηνής ήταν 50% δηλαδή επέστρεψαν μόλις τα μισά παιδιά ενώ τα υπόλοιπα συνεχίζουν την πρόωρη ολοκλήρωση του σχολείου.

Το υψηλό αυτό ποσοστό του 50% καταγράφηκε και στα ειδικά σχολεία.

Κατά τα άλλα με ευθύνη του Δήμου οι αίθουσες καθαρίζονται πολλές φορές τη μέρα ,τα παιδιά κάθονται  με απόσταση στην τάξη ενώ βγαίνουν έξω συντεταγμένα και με απόσταση .Επίσης στις τάξεις υπάρχουν αντισηπτικά ενώ οι μαθητές προτρέπονται  διαρκώς να τηρούν τα μέτρα ατομικής  υγιεινής και απόστασης μεταξύ τους.

Exit mobile version