ΚορυφαίαΠολιτισμός

Με Ρένα Μόρφη και String Demons το Φεστιβάλ Μπύρας στην Κομοτηνή 17 και 18 Σεπτεμβρίου

Η ΔΚΕΠΠΑΚ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο», οργανώνουν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής, το 8ο Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής Κομοτηνής.

                  Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στην σκηνή θα ανεβεί η Ρένα Μόρφη.

Μετά τις sold out εμφανίσεις της στην Αθήνα τον χειμώνα που πέρασε και ενώ ετοιμάζει τα νέα δισκογραφικά της βήματα, η Ρένα Μόρφη θα γιορτάσει μαζί μας την χαρά του φετινού καλοκαιριού παρέα με την μπάντα της και τις ξεσηκωτικές μουσικές τους!

Η Ρένα Μόρφη, με την βελούδινη φωνή και τη τόσο ξεχωριστή και μοναδική σκηνική παρουσία, τις λάτιν διασκευές λαϊκών τραγουδιών και τις πολλές ραδιοφωνικές της επιτυχίες, αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση στο ελληνικό τραγούδι.

Μια χαρισματική φωνή γεμάτη πάθος και συναίσθημα, μια μπάντα-παρέα με εξαιρετικούς μουσικούς και ένα πρόγραμμα έκπληξη, που μπορεί με άνεση να κινηθεί πέρα από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ρένας και το τελευταίο album της ΣΑΜΠΑ ΤΣΙΚΙΤΑ, σε επιλογές από Ζαμπέτα ως J Balvin.

Η Ρένα Μόρφη με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που έχει απ΄ όλα και αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το εύρος της φωνής της, τη μοναδική ικανότητά της να ελίσσεται πολύ επιτυχημένα ανάμεσα σε διαφορετικά είδη μουσικής, το δυναμισμό της, το μπρίο και το πάθος της, το ανεξάντλητο κέφι αλλά και την ευαισθησία της, και τη καθηλωτική παρουσία της επάνω στη σκηνή.

Την Κυριακή, σειρά έχουν οι String Demons, που τους είχαμε απολαύσει παλαιότερα σε ένα από τα φεστιβάλ Κιθάρας!

Οι String Demons, τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, είναι ένα ντουέτο εγχόρδων (βιολοντσέλο, βιολί) που ξεκίνησε την κοινή μουσική του πορεία το 2015, συνθέτοντας, ερμηνεύοντας και διασκευάζοντας με πρωτότυπο τρόπο τραγούδια από μια ευρύτατη μουσική γκάμα που ξεκινά από την κλασική μουσική-από την οποία άλλωστε προέρχονται- μέχρι την ελληνική παραδοσιακή/λαϊκή, τη rock, τη heavymetal, την pop, τους βυζαντινούς ύμνους.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους ως σχήμα έχουν καταφέρει να σταθούν δίπλα στα κορυφαία ξένα σχήματα του είδους με τους ανατρεπτικούς-ψυχαγωγικούς δίσκους και τις συναυλίες τους, έχοντας αποκτήσει  φανατικό κοινό.

Στη συναυλία τους, οι StringDemons στο πρόγραμμα που ονόμασαν Cocktail Εγχόρδων, παρουσιάζουν με ξεχωριστό τρόπο κομμάτια από ένα τεράστιο μουσικό φάσμα, χωρίς ταμπέλες, όρια και «στεγανά».

Στο «cocktail» αυτό θα προσεγγίσουν και θα «ανακατέψουν» κορυφαία κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου με τραγούδια των Metallica, της LadyGaga με του Μίκη Θεοδωράκη, δικά τους κομμάτια και τραγούδια από την δισκογραφία τους, ρεμπέτικα με Handel, διασκευές τους που έχουν αγαπηθεί αλλά και καινούργιες, έργα της κλασικής, ροκ, παραδοσιακής μουσικής, Iron Μaiden, Vivaldi, Χατζιδάκι, Cohen, πολυαγαπημένα τραγούδια ελληνικά και ξένα με την ανατρεπτική ματιά της μπάντας.

Μετά τους String Demons, στη σκηνή θα ανεβούν οι “Endless Stream”. Παίζουν οι μουσικοί: Απόστολος Μαρτσάς, Στέλλα Φαρμάκη και Ευαγγελία Αφένδρα (τραγούδι), Τάσος Καπζάλας (σαξόφωνο), Μάκης Πατρωνίδης (κιθάρες), Ολύμπιος Αυτζήκολιος (μπάσο), Γιάννης Κερζεβάνης (πλήκτρα) και Βαγγέλης Κολτσίδας (τύμπανα)

Το εισιτήριο και για τις δύο ημέρες, είναι κοινό και κοστίζει 10 ευρώ.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 9μμ

Back to top button