ΚορυφαίαΠολιτισμός

“Ραϊάν και Νουρ ή Νουρ και Ραϊάν” στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, παρουσιάζει στην Παιδική της σκηνή το έργο της Αγγελικής Δαρλάση

Ραϊάν και Νουρ ή Νουρ και Ραϊάν

Δυο λόγια για το έργο:

Πού ακούστηκε πρίγκιπας να φοβάται τα όπλα και πριγκίπισσα να πολεμά σαν αγόρι; Ένας πρίγκιπας πρέπει να ξέρει να πολεμά, να είναι γενναίος, να είναι πρώτος σε όλα. Μια πριγκίπισσα πρέπει να είναι όμορφη, να είναι καλόκαρδη, να είναι σεβαστή. Είναι βασιλική υπόθεση! Όπως στα παραμύθια.

Ο Ραϊάν και η Νουρ όμως του δικού μας παραμυθιού, θα ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους αλλάξει, θα τους δοκιμάσει και γι’ αυτό θα τους κάνει σοφότερους και άρα δυνατότερους.

 Η Αγγελική Δαρλάση μέσα από το βραβευμένο θεατρικό έργο της για παιδιά  «Ραϊάν και Νουρ ή Νουρ και Ραϊάν» κάνει ένα εύστοχο σχόλιο πάνω στα στερεότυπα του φύλου, βάζοντας τους ήρωες της να διεκδικήσουν τα θέλω τους, να ορίσουν τη ζωή τους, να φωνάξουν «Ναι, είμαι στ’ αλήθεια εγώ!» . Μόνο έτσι θα φτιάξουν έναν κόσμο όμορφο και ειρηνικό για να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη

Σκηνικά- Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης

Μουσική: Μαρίνος Τόκας

Video: Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς

Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς

Επιμέλεια ήχου: Ελένη Αποστολίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωαννίδου Χρύσα, Μαδέρης Στέργιος, Παναγιωτίδου Βούλα, Πάσσος Δημήτρης, Πουπουζή Αθανασία

Επίσης ευχαριστούμε θερμά την μικρή Αγγελική Τζενετίδου για την παρουσία της στο video της παράστασης, τον Ιππικό όμιλο Κομοτηνής και ιδιαίτερα το Νίκο Πασχαλίδη και την Έλλη Τσομπανίδου για τη βοήθειά τους και τον υπέροχο Αχιλλέα για τη συνεργασία.

Οι παραστάσεις για τα σχολεία ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.

Θα δοθούν 3 παραστάσεις για το κοινό της πόλης το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, την Κυριακή 4 και 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 7 το απόγευμα. Η τιμή του εισιτηρίων είναι 10 ευρώ ολόκληρο και 5 ευρώ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, παιδικό)

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε εργάσιμες ημέρες και ώρες στο 2531037770.

Back to top button