Πυροσβεστική βοήθεια από τη Ρουμανία :η ξένη ομάδα που κλέβει την παράσταση και η επικοινωνιακή ευκαιρία για τη Θάσο

Μπορεί να διαβάσατε σε διάφορα ειδησεογραφικά σάιτς ,δελτία ειδήσεων αλλά και ερασιτεχνικά βίντεος που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο για την παρουσία και την τεράστια βοήθεια της ομάδας των 110 Ρουμάνων πυροσβεστών που εδώ και λίγες μέρες συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Εύβοια.

Με σύγχρονα μέσα ,χρήση drones και υψηλής τεχνολογίας μέσα επιβεβαιώνουν το άριστο επίπεδο και την ετοιμότητα τους .

Αυτό που δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα και μας το πληροφορούν καλοί φίλοι που γνωρίζουν άριστα την επικαιρότητα της Ρουμανίας ,είναι το γεγονός πως η έλευσή τους καταγράφηκε βήμα προς βήμα από τα Ρουμανικά ΜΜΕ τυγχάνοντας ευρύτατης προβολής στη χώρα. Εικόνες από την υποδοχή τους στον Προμαχώνα ή την στάση τους σε ελληνικά χωριά και τις επευφημίες κατοίκων τους που αντίκρυζαν το Ρουμανικό πυροσβεστικό κομβόι κατακλύζουν τον δημοσιογραφικό χώρο της φίλης χώρας .

Και εδώ είναι που προκύπτει μέσα από μία καταστροφή μία θετική ευκαιρία: ο Δήμος της Θάσου, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θάσου και την Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων, προσφέρει στους Ρουμάνους πυροσβέστες, που συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών στη Χώρα μας, την φιλοξενία τους για ένα διήμερο το επόμενο καλοκαίρι.

Η οργάνωση της φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο του ΕΟΤ στην Ρουμανία κ. Γεώργιο Σταφυλάκη και το Προξενείο της Ρουμανίας στην Θεσσαλονίκη.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:“Ευχαριστούμε όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και όλους τους πυροσβέστες για τις συνεχείς και πολυήμερες προσπάθειές τους αφενός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και αφετέρου για την προστασία ευαίσθητων περιοχών από την εκδήλωση νέων.Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις δυνάμεις από άλλες χώρες που συνδράμουν και προς τούτο προσπαθούμε να συνεισφέρουμε.’’

Ηδη η προσφορά αυτή συζητιέται ευρέως και θετικά στη Ρουμανία που ούτως ή άλλως λατρεύει τη Θάσο. Η καλύτερη (και ανέξοδη εν προκειμένω διαφήμιση..)

Τροφή για σκέψη …

Σάκης Αντωνίου

Exit mobile version