Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Ειδικό drone σαρώνει την περιοχή

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες των Αρχών, στο Παλαιοχώρι Καβάλας όπου κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov.Στο σημείο και στην ευρύτερη περιοχή, γίνεται επέμβαση του στρατού με ειδικές ομάδες πυροτεχνουργών, που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος και θα διεξάγουν έρευνες σχετικά με το φορτίο που μετέφερε, με σκοπό να εκτιμήσουν, παράλληλα, την κατάσταση.

Στις έρευνες συμμετέχουν και ομάδες της 2ης και 4ης ΕΜΑΚ, ενώ νωρίτερα σηκώθηκε ειδικό drone για να “σαρώσει” την περιοχή.Όπως ανέφερε ο συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος, Μάριος Αποστολίδης, η μεγάλη επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 6 το πρωί και αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι μια άγνωστη λευκή ουσία η οποία εντοπίστηκε στο σημείο της πτώσης.

«Το σχέδιό μας είναι να σηκώσουμε το drone για να δούμε από μακρυά τι γίνεται στο πεδίο, διότι πριν μια ώρα μπήκαν άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό και ειδικά όργανα και προχώρησαν σε κάποιες μετρήσεις. Οι μετρήσεις δεν έδειξαν τίποτα, όμως παρατήρησαν μια αστάθεια στο σημείο, με έντονο καπνό, θερμότητα και κάποια λευκή ουσία την οποία δεν γνωρίζουμε. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να μας διαβεβαίωσει η ειδική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων τι υλικό είναι κι αν μπορούμε τελικά να μπούμε στο σημείο», ανέφερε ο κ. Αποστολίδης.Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει ενεργή φωτιά καθώς έχει σβήσει από τις νυχτερινές ώρες, ωστόσο υπάρχουν κάποιες μικρό εστίες. Επιπλέον, η είσοδος και η έξοδος στο σημείο έχει απαγορευτεί για τους πολίτες σε ακτίνα μεγαλύτερη των 500 μέτρων, για λόγους ασφαλείας. «Νιώσαμε ένα καύσιμο στα χείλια και στη γλώσσα, επομένως κι εμείς φοράμε μάσκες πηγαίνοντας εκεί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τι είναι αυτό που μας επηρεάζει», είπε.

Exit mobile version