ΚοινωνίαΚορυφαίαΚορωνοίός

“Ψήνεται” lockdown για ανεμβολίαστους…

Μετά τον Θάνο Πλεύρη και ο Μάκης Βορίδης άνοιξε… διάπλατα το παράθυρο για να επιβληθεί lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους πολίτες, στα πρότυπα της Αυστρίας.

Το γενικό lockdown δεν συζητείται ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο Μάκης Βορίδης, αλλά δεν απέκλεισε οι περιορισμοί να ισχύσουν μόνο για τους ανεμβολίαστους. «Είναι μια ιδέα που θα την εξέταζα», είπε, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα το ενδεχόμενο αυτό είχε αφήσει ανοιχτό και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λέγοντας πως «οποιοδήποτε μέτρο κι αν χρειαστεί, όσο περιοριστικό κι αν είναι που αφορά ανεμβολίαστους, αν χρειαστεί η κυβέρνηση, θα το πάρει» και ότι «δεν αποκλείουμε καμία περαιτέρω πίεση μέτρων και περιορισμών τους ανεμβολίαστους αν το κρίνουν οι ανάγκες».

Στην περίπτωση που αποφασιστεί το ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα μόνο στα φαρμακεία, ενώ και στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων ενδέχεται να απαιτείται rapid test για την είσοδό τους. Παρ’ ότι το θέμα έχει αρκετές δυσκολίες, όπως αναγνωρίζουν και κυβερνητικά στελέχη, θεωρείται βέβαιο ότι εφόσον χρειαστεί το μέτρο θα εφαρμοστεί.

Για να αποκλείσει το ενδεχόμενο καθολικού lockdown, ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επικαλέστηκε τα στοιχεία που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσούν και χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι, τη στιγμή που εμβολιασμένοι νοσούντες και ενδεχομένως καταλήγοντες  χωρίς βαριά υποκείμενα νοσήματα είναι το 0,4% του συνόλου.

Για τη διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι είναι κάτι που ποτέ δεν έφυγε από το τραπέζι αλλά πάντα εξετάζεται σε σχέση με την επαφή των υπαλλήλων με το κοινό και δεν εξετάζεται γενικώς στο σύνολο.

Back to top button