ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021 του Δήμου Κομοτηνής

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, σε συνεδρίαση που έγινε με τηλεδάσκεψη, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, ο Προϋπολογισμός Εσόδων-Εξόδων και δόθηκε η έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Κομοτηνής του έτους 2021.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής ανέρχεται σε 53.662.730 ευρώ, είναι  αυξημένος  κατά 1.367.294 ευρώ συγκριτικά με τον προϋπολογισμό του 2020 παρά  την κρίση, υπηρετώντας την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να  καλύπτονται  όλες οι απαιτούμενες  ανάγκες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, σημείωσε τα εξής:

 «Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής για το έτος 2021 αποτελεί απόρροια της στρατηγικής μας για έναν Δήμο εύρωστο οικονομικά, όπου με κύριο γνώμονα την υπηρέτηση των συμφερόντων και των αναγκών των δημοτών μας χαράσσουμε και υλοποιούμε έργα και πολιτικές. Με σύνεση, οικονομική πειθαρχία, αλλά και με αξιοποίηση στο έπακρον όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων εκπονήσαμε ένα σχέδιο προϋπολογισμού, με σκοπό την ανάπτυξη του Δήμου μας τη χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας. Ιεραρχούμε τις ανάγκες μας, προτάσσοντας την κοινωνική μέριμνα και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, βελτιώνοντας τις συνθήκες της καθημερινότητας στην πόλη και τους οικισμούς. Με συνοδοιπόρους μας τα στελέχη του Δήμου μας καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να φέρουμε προς έγκριση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο έναν προϋπολογισμό ρεαλιστικό, που όμως μπορεί να προσδώσει οραματική προοπτική σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που έρχεται. Το οικονομικό πλεόνασμα που επιτύχαμε ως τώρα αποτέλεσε τη βάση της συγκρότησης του προυπολογισμού αυτού». 

Back to top button