ΚοινωνίαΟικονομίαΤοπικές ειδήσεις

Προβληματισμός για την εκ περιτροπής λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Κομοτηνή-Και η “πράσινη” λαϊκή στο τραπέζι της συνάντησης του Δημάρχου με παραγωγούς των λαϊκών αγορών της Ροδόπης

Συνάντηση Δημάρχου με Σύλλογο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Ροδόπης

Με τον πρόεδρο Γιώργο Κουτρουλό και τον αντιπρόεδρο Πασχάλη Αθανασίου του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Ροδόπης συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Πολιτειάδη μετά από αίτημα των παραγωγών. Στη συνάντηση τέθηκαν από τους παραγωγούς τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στον κλάδο τους. Από την πλευρά τους τόνισαν ότι σε συνεργασία με τον Δήμο φροντίζουν να τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Ταυτόχρονα μετέφεραν τον προβληματισμό τους για την εκ περιτροπής λειτουργία της λαϊκής. Επίσης, τέθηκε εκ νέου το αίτημά τους για «πράσινη» λαϊκή, αποκλειστικά των παραγωγών, σε διαφορετικό χώρο.  

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής δήλωσε με το πέρας της συνάντησης ότι ο Δήμος Κομοτηνής αναγνωρίζει τα προβλήματα που προκλήθηκαν ειδικά στο πρώτο κλείσιμο των λαϊκών και το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Θύμισε πως ο Δήμος στέκεται αρωγός στην εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών ευθύνης του, στο πλαίσιο της εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων που απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας, με σκοπό τόσο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID 19 όσο και τη δημιουργία πνεύματος ασφάλειας στους πολίτες για να επιστρέψουν στις λαϊκές αγορές και να προμηθευτούν τα εξαιρετικά παραγόμενα προϊόντα της περιοχής.

Επίσης, ο Δήμαρχος δήλωσε πως θα εξεταστεί σε εύθετο χρόνο το αίτημά τους για λειτουργία «πράσινης» λαϊκής.

Back to top button