Προβληματισμός στο Δήμο Αρριανών από τα πολλά κρούσματα σε οικισμούς -Τεστ αύριο σε Στροφή,Νέδα και Αγιοχώρι-1 θάνατος και 3 διασωληνωμένοι-Αρραβώνας η αιτία της εξάπλωσης

Πολύ ανησυχητική είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στα ορεινά χωριά του Δήμου Αρριανών.Ήδη ο οικισμός της Συτροφής έχει τεθεί σε αυστηρή καραντίνα από το πρωί της Παρασκευής για μία εβδομάδα μετά τα 25 θετικά κρούσματα του κορωνοίού που εντοπίστηκαν στο χωριό.

Μάλιστα επειδή σύμφωνα με πληροφορίες δεν έφτασαν τα αρχικά τεστ για ολόκληρο τον οικισμό ,αύριο Δευτέρα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα μεταβούν στο χωριό για να ολοκληρώσουν τη δειγματοληψία ενώ θα γίνουν τεστ και στα γειτονικά χωριά Αχιοχώρι και Νέδα με τους κατοίκους των οποίων είχαν επαφές οι κάτοικοι της Στροφής και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα χωριά δεν λαμβάνονταν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης λόγω της απομόνωσής τους ενώ αιτία της εξάπλωσης θεωρείται κοινωνικό γεγονός ,ένας αρραβώνας που έγινε στη Στροφή .

Μάλιστα την ανησυχία επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχασε τη ζωή του ηλικιωμένος κάτοικος ενώ νοσηλεύονται 3 κάτοικοι από τον υπό καραντίνα οικισμό ,κάποιοι σε σοβαρή κατάσταση.

Άνθρωποι που γνωρίζουν επίσης ενοχοποιούν την αύξηση των ροών παράτυπων μεταναστών που καθημερινά διέρχονται από τα χωριά εκείνα ακολουθώντας το δρόμο από το Δέρειο που κατά κόρον χρησιμοποιείται για την διακίνησή τους εντός του ελληνικού εδάφους .Πολλοί από αυτούς μάλιστα ψώνιζαν και από το μάρκετ του χωριού.

Η κατάσταση αυτή επιβαρύνει σοβαρά το Δήμο αλλά και το Νομό που έχει “κοκκινήσει” και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για ποιο αυστηρό lock down όχι μακριά από σήμερα .

Exit mobile version