Προσπάθειες να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής -Κοινωνικές δομές του Δήμου :το σύνολο των υπαλλήλων ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους

Μάχη με το χρόνο δίνεται στο βαθμό του εφικτού, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής από υγειονομικούς και γιατρούς προκειμένου να πείσουν τους συναδέλφους τους που έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους και να μην τεθούν σε αναστολή καθηκόντων από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ροής κατά το χρόνο ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από την Κυβέρνηση περίπου 100 υπάλληλοι ,κυρίως νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό είχαν ενδοιασμούς για τον εμβολιασμό τους .Σήμερα ,λίγες μέρες πριν από την εφαρμογή του μέτρου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες περίπου 40 υγειονομικοί και υπάλληλοι σε βοηθητικές θέσεις εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν και να τεθούν σε αναστολή εργασίας .

Οι Δντες των αρμοδίων κλινικών σε συνεργασία με τη Διοίκηση ήδη επεξεργάζονται σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάστση που θα δημιουργηθεί.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος των Υπαλλήλων του Νοσοκομείου είχε εκδώσει ανακοίνωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αναφέροντας μεταξύ άλλων :

“Όμως, τις σοβαρές επιφυλάξεις που διατηρούν κάποιοι από τους συναδέλφους για αυτό, δεν μπορούν να τις λύσει η υποχρεωτικότητα, αλλά η σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης και οι πρωτοβουλίες ενθάρρυνσης της συλλογικής ευαισθητοποίησης απέναντι στο πρόβλημα.Σεβόμαστε τις προσωπικές επιλογές και το δικαίωμα όσων Υγειονομικών δεν έχουν πεισθεί και διατηρούν επιφυλάξεις. Η συμμετοχή πρέπει να είναι συνειδητή και όχι απόφαση εκβιασμών και απειλών.Επιμένουμε στην σημασία της συνέχισης της τήρησης των Ατομικών Μέτρων προστασίας, ως σημαντικό στοιχείο ανάσχεσης της Νόσου.Υπό το πρίσμα των ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι ΔΕΝ αποδεχόμαστε την υποχρεωτικότητα του Εμβολιασμού, ιδιαίτερα όταν αυτή συνδέεται με τα δυσβάσταχτα και δυσανάλογα μέτρα της αναστολής εργασίας και στέρησης μισθού”. ανέφεραν χαρακτηριστικά

Δήμος Κομοτηνής: ξεκινά η λειουργία των ΚΑΠΗ

Στο Δήμο Κομοτηνής δεν φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα με ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ευαίσθητες προνοιακές δομές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ροής οι μεμονωμένοι ελάχιστοι υπάλληλοι που δεν είχαν εμβολιαστεί έχουν προγραμματίσει άμεσα τον εμβολιασμό τους και έτσι δεν τίθενται σε αναστολή εργασίας. Θα ασκούν τα καθήκοντά τους όμως όταν έχουν κατοχυρώσει την ανοσία του εμβολίου.Να σημειωθεί ότι σε λίγες μέρες ξεκινά και η λειτουργία των δύο ΚΑΠΗ μετά από 1,5 χρόνο περίπου αναστολής.

Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας στο Γηροκομείο Κομοτηνής μία υπάλληλος βρίσκεται σε αναστολή εργασίας λόγω επιλογής να μην εμβολιαστεί..

Exit mobile version