ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Προσοχή-Από σήμερα το βράδυ : ακόμη και για καύσιμα από τη Βουλγαρία ,μέσω Νυμφαίας,θα πρέπει να συμπληρώνεται η φόρμα PLF από τους Έλληνες

Φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό από όλους όσοι πηγαινοέρχονται στην Βουλγαρία μέσω Νυμφαίας ή Ορμενίου πως πλέον ,από σήμερα Τρίτη το βράδυ η συμπλήρωση του PLF(Passenger Location Form) της φόρμας δηλαδή που συμπλήρωναν μόνο οι ξένοι τουρίστες ,είναι υποχρεωτική και για τους Έλληνες πολίτες. Ετσι ακόμη και εκείνοι οι οποίοι μεταβαίνουν στη γειτονική χώρα (και από τη Νυμφαία) οδικώς και μέχρι τώρα δεν έκαναν τίποτα το ιδιαίτερο ,πλέον από τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα πρέπει να έχουν μαζί τους συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες

1ον. Πέραν των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί και ισχύουν για την είσοδο από τον Προμαχώνα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

2ον. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το r(PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση. Επισημαίνουμε με έμφαση ότι ο κορονοϊός είναι εδώ. Και παρακαλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως είναι σήμερα αυτές της Βαλκανικής.

3ον. Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Η φόρμα βέβαια είναι στα αγγλικά και μέχρι αυτή την ώρα δεν είχε ανοίξει άλλη επιλογή πέραν αυτής του Προμαχώνα .

Καλό θα είναι λοιπόν όσοι πρόκειται να μεταβείτε στη Βουλγαρία να κάνετε εμπρόθεσμα ,τουλάχιστον 2 μέρες πριν την αίτηση η οποία θα μπει στο σύστημα για να μην έχετε προβλήματα και υποχρεωθείτε να γυρίσετε πίσω.

Δες επίσης
Close
Back to top button