ΚοινωνίαΚορυφαία

Προσκυνητές :ξενώνα φιλοξενίας διαμόρφωσαν στον χώρο του παλιού Δημοτικού μετά από σπουδαία δωρεά

Έπιπλα που προέρχονται από το ξενοδοχείο Filia της Κομοτηνής που έπαψε, δυστυχώς ,εδώ και χρόνια να λειτουργεί απέκτησαν οι Προσκυνητές όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πάνος Παρασκελίδης.

Η προσφορά είναι της κ Αθηνάς Σμαραγδά και περιλαμβάνει κρεβάτια, καρέκλες και άλλα έπιπλα της μονάδας. όπως αποκαλύπτει ο κ Παρασκεελίδης οι καρέκλες τοποθετήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του χωριού αντικαθιστώντας παλιές ενώ τα κρεβάτια πλέον έχουν διαμορφώσει έναν σημαντικό χώρο φιλοξενίας ομάδων ,φοιτητών ή άλλωνενδιαφερομένων ,στο χώρο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου .

Ολόκληρη η ανάρτηση του Προέδρου :

“Μια μεγάλη προσφορά από τον εξοπλισμό του ξενοδοχείου Fillia είχαμε πριν περίπου ένα μήνα από την κυρία Αθηνά Σμαραγδά. Είναι γνωστή η αγάπη της Αθηνάς προς τους Προσκυνητές το χωριό καταγωγής της μητέρας της κυρίας Θράκης, έτσι πριν ενάμιση μήνα με πήρε τηλέφωνο για να μου δηλώσει πως μπορεί να μου διαθέσει πράγματα από το πρώην ξενοδοχείο της. Αφορμή στάθηκε μια παλιά κουβέντα που είχα μαζί της όπου της είχα αναφέρει την επιθυμία μου να μετατρέψω σε ξενώνα έκτακτης ανάγκης-με κρεβάτια που θα ζητούσα από κάποιο κλειστό στρατιωτικό φυλάκιο-μια μεγάλη (6×10m) αδρανή βορεινή αίθουσα του σχολείου…αυτή ήταν η “αίθουσα προβολών” που πηγαίναμε μια φορα το χρόνο για να δούμε σλαΐτς.Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτό στις οποίες βλέπετε και τις καρέκλες που πήγαν όλες στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου για να αντικαταστήσουν τις παλιές,από τις οποίες παλίες αρκετές θα πάνε στα ξωκλήσια σύμφωνα με την επιθυμία του Πατέρα Παύλου.Θέλω να ευχαριστήσω την Αθηνά Σμαραγδά για την εμπιστοσύνη της στο προσωπό μου και την προσφορά της προς το χωριό μας και θέλω να ευχαριστήσω και όλους όσους βοήθησαν για να γίνει η μεταφορά.Εύχομαι οι συγχωριανοί μου να τα χαρούν…όσο για τον ξενώνα ήδη έχουμε πρόταση να φιλοξενίσουμε τους φοιτητές από το πανεπιστήμιο γαστρονομίας της Ιταλίας ☺που ήρθαν τα προηγούμενα χρόνια…αφού περάσουν βέβαια οι απαγορεύσεις της πανδημίας.” καταλήγει.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους …Δωρήτρια ,τον αεικίνητο Πρόεδρο και όλους όσοι δουλεύουν αθόρυβα και ουσιαστικά στον τόπο αυτό

Back to top button