ΠολιτισμόςΚορυφαία

Η πρώην Επίτροπος και Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Καλαθοπλεκτικής στο Θρυλόριο

Στην Θράκη ,αρχικά στον Έβρο και στη συνέχεια στη Ροδόπη βρέθηκε ομάδα Γυναικών μελών του Δικτύου “Αρτέμηδες” από την Αθήνα με στόχο να γνωρίσουν την περιοχή και να αναδείξουν άγνωστες πτυχές της .Μεταξύ των γυναικών και η πρώην Επίτροπος και Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου,η Μιράντα Ξαφά που διατέλεσε μέλος του ΕΣ του ΔΝΤ κα.

Χθες βρέθηκαν στη Ροδόπη όπου αρχικά επισκέφθηκαν το Γενί Τζαμί ενώ ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής από τον Πρόεδρο Σελίμ Ισά.

Επισκέφθηκαν επίσης το Μουσείο Καλοθοπλεκτικής στο Θρyλόριο και ενημερώθηκαν από τον Ιδρυτή του Αντώνη Λιάπη .Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και γύρισμα εκπομπής η οποία θα προβληθεί στο ertflix.

O κ Λιάπης αναφέρθηκε στην επίσκεψη με το παρακάτω ποστ στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:

“Η πρώην Υπουργός και Ευρωπαία Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου, η Μιράντα Ξαφά Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-2009, η οποία δίδαξε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Pennsylvania των ΗΠΑ, Μαριλένα Φατσέα υπεύθυνη των χορηγιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και διευθύντρια μάρκετινγκ της Cosmote, Μίνα Μωραϊτου ιστορικός τέχνης, υπεύθυνη του Μουσείου Μπενάκη στο Τμήμα Μέσης Ανατολής και Ισλάμ, Αθήνα Γιαννοπούλου πλαστικός χειρουργός σε Θεσσαλονίκη και Αμερική, Βαρβάρα Βερνίκου διευθύνουσα σύμβουλος των καταστημάτων Νοtos και πολλές άλλες εκλεκτές κυρίες του πνευματικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Στους ξεχωριστούς επισκέπτες η συγγραφέας και δημοσιογράφος κα Ρέα Βιτάλη, η οποία εντυπωσιάστηκε από το Μουσείο και θα το παρουσιάσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην εκπομπή της ¨Κεραία¨ στην ΕΡΤflix.

Η κα Άννα Διαμαντοπούλου, ως συλλέκτρια κουκλών από όλο τον κόσμο, ενθουσιάστηκε και φυσικά προμηθεύθηκε τις πιθανόν μοναδικές πλέον στην Ελλάδα, πανέμορφες κούκλες από καλαμποκόφυλλο, την τεχνική κατασκευής των οποίων διέσωσε το Μουσείο και οι οποίες αναπαράγονται στο εργαστήριό του. 

Η κα Μαριλένα Φατσέα, υπεύθυνη των χορηγιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και διευθύντρια μάρκετινγκ της Cosmote έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Βιβλίο Εντυπώσεων Επισκεπτών του Μουσείου: 

«Σας γνώρισα πρώτη φορά από μία εκπομπή αφιερωμένη στο Μουσείο σας. Νιώθω ευλογημένη που… κατόρθωσα να γνωρίσω από κοντά αυτό το Μουσείο …»

Back to top button