ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

“Πράσινο” φως για ψεκασμό με σκευάσματα ULV για τα κουνούπια στη Ροδόπη-“Η πίεση που ασκήθηκε καρποφόρησε” λεει ο Τάκης Χαρίτου

Με παρέμβασή μου στη Βουλή είχα ζητήσει από τις 19 Απριλίου από την κυβέρνηση να εγκρίνει το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με εφαρμογή ψεκασμών υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρα και από το έδαφος, όπως ζητήθηκε εγκαίρως από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Α.Μ.Θ..

Η πίεση που ασκήθηκε έδωσε άμεσα αποτελέσματα, αφού το υπουργείο Υγείας για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εξέδωσε έγκαιρα στις 20 Μαΐου την απόφαση για «Κατ’ εξαίρεση χορήγηση άδειας χρήσης βιοκτόνων σκευασμάτων για ULV εφαρμογή από εδάφους και αέρος για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το έτος 2021».

Αυτό σημαίνει ότι οι ψεκασμοί φέτος μπορούν να ξεκινήσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και να περιορίσουν τις συνέπειες των κουνουπιών. Σε μία Περιφέρεια που έχει πολύ μεγάλες εστίες αναπαραγωγής και μόλυνσης κουνουπιών και βρίσκεται στη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου, που έχει προκαλέσει και θύματα.

Θεωρώ σημαντικό οι παρεμβάσεις μου να έχουν στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων της περιοχής και αυτό αποτελεί το βασικό κριτήριο των πρωτοβουλιών και παρεμβάσεών μου στη Βουλή.

Back to top button