ΕλλάδαΚορυφαίαΟικονομία

Power Pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την επιδότηση στο ρεύμα

Μέσα στις επόμενες ώρες, εκτός απροόπτου, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Power Pass και την υποβολή των αιτήσεων και την λήψη αποζημίωσης από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η επιδότηση θα αφορά όλους εκείνους τους λογαριασμούς πρώτης κατοικίας που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.

Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι του Power Pass θα είναι από 18 ευρώ το ελάχιστο και θα φτάνει έως και τα 600 ευρώ το ανώτερο. Το ποσό καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων στο ρεύμα, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους, αλλά και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 30 Ιουνίου και τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου. Ο κάθε ενδιαφερόμενος να εισέρχεται στην πλατφόρμα, τις πρώτες ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό που λήγει το ΑΦΜ και σχετική ενημέρωση αναμένεται άμεσα. Αφού λήξει αυτή η περίοδος, τότε θα μπορούν να εισέρχονται όλοι οι δικαιούχοι στην πλατφόρμα.

Back to top button