Πως θα γίνονται οι αγορές με τη μέθοδο του click away

Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής είτε απευθείας ηλεκτρονικά είτε μέσω POS έξω από το κατάστημα.

Για να πάει να παραλάβει το προϊόν που έχει αγοράσει κάποιος, θα στείλει μήνυμα 2 στο 13033 και θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε SMS από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.

Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία η οποία θα παραδίδεται από έναν άνθρωπο.

Οι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα, με απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον. Μάλιστα ότι η αναμονή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο.

Οι επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές θα πρέπει να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα

Τι ανοίγει από 13 Δεκεμβρίου

Από τη Δευτέρα θα ανεβάσουν ρολά μόνο τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία και αυτά υπό αυστηρούς όρους. Για τη μετάβαση σε αυτά, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS με κωδικό 2 στο 13033. Ανοίγουν επίσης και τα ΚΤΕΟ.

Στα κομμωτήρια θα γίνεται η προσέλευση αποκλειστικά με ραντεβού, ενώ πελάτες και προσωπικό θα πρέπει να φοράνε μάσκες. Θα υπάρχει δυνατότητα να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στα βιβλιοπωλεία θα ισχύει ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

Έξι διευκρινίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων

Χωρίς περιποίηση νυχιών στις γιορτές – Δεν επιτρέπεται ούτε στα κομμωτήρια

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κουρείων δεν θα συνοδεύεται από τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA, υπήρξε μια συζήτηση για να ανοίξουν τα καταστήματα μανικιούρ – πεντικιούρ αλλά τελικά «δεν επετεύχθη consensus για το άνοιγμα αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ούτε τα κομμωτήρια -που ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα, θα μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους άλλες υπηρεσίες πέραν της κόμμωσης, όπως είναι μανικιούρ – πεντικιούρ ή αποτριχώσεις.

www.tanea.gr

Exit mobile version