“Πόνο και αγανάκτηση προκαλεί η διάρρηξη στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν.Ροδόπης

Πόνο και δικαιολογημένη αγανάκτηση προκαλεί η διάρρηξη στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31 Κομοτηνή, απέναντι από το 3ο Γενικό Λύκειο) στους φίλους, στα μέλη και στο Δ.Σ. του Συλλόγου.” αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση του ΔΣ της Κίνησης και συνεχίζει:


“Ο Σύλλογος, που λειτουργεί συνέχεια εδώ και 44 χρόνια στην πόλη μας (έτος ίδρυσης 1977) αρχικά ως Σύλλογος Νέων Επιστημόνων και μετέπειτα ως Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, έχει εμπλουτίσει τα Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου με ένα πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων –συναυλίες, θεατρικά έργα, βιβλιοπαρουσιάσεις, εικαστικά, ποιητικές βραδιές, παραδοσιακούς χορούς, συνεργασίες με οικολογικές ομάδες, με συγγραφείς, με σκηνοθέτες, με Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ., με Δ.Π.Θ.
Από τις 10 Μαρτίου 2020, ωστόσο, λόγω της πανδημίας, έχει σιγήσει, όπως και όλοι οι φορείς που ασχολούνται με τον Πολιτισμό. Και όταν σιγά ο Πολιτισμός, όταν κλείνουν οι κυψέλες των ανθρώπων που νοιάζονται για γνήσιες σχέσεις μέσα από τη δημιουργία του ωραίου και του αληθινού, τότε συνήθως συμβαίνουν δυσοίωνα πράγματα.
Ως πράξη δυσοίωνη και ως πράξη βανδαλισμού εκλάβαμε τη διάρρηξη στο Στέκι της Π.Κ.Ρ. Οι απώλειες των αντικειμένων από τις υποδομές ήχου και φώτων του Συλλόγου μας για μας ισοδυναμούν με απώλειες συλλογικής προσπάθειας πολλών ετών.
Είθε η Αστυνομία να βρει τους δράστες και τα κλοπιμαία.
Είθε οι δράστες να μην είναι νέοι άνθρωποι.
Είθε να γιατρέψουμε τις πληγές του Συλλόγου με την παρουσία σας σε ακόμη πιο ποιοτικές εκδηλώσεις Πολιτισμού, όταν οι συγκυρίες το επιτρέψουν.” καταλήγει η ανακοίνωση .

Το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης

Exit mobile version