ΑστυνομικάΚορυφαία

Πολύανθος: μετέφεραν 10 παράτυπους μετανάστες μέσα σε Βουλγάρικο ασθενοφόρο!-700 μετανάστες και διακινητές συνελήφθησαν στην ΑΜΘ μόνο τον Ιούνιο

Συνελήφθησαν χθες (3-7-2022) το πρωί, στο ύψος του οικισμού Πολύανθου Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοίσυνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε όχημα ειδικής χρήσης (ασθενοφόρο βουλγάρικων πινακίδων κυκλοφορίας)και να μεταφέρουνπαράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκετο παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

700 μετανάστες και διακινητές συνελήφθησαν στην ΑΜΘ μόνο τον Ιούνιο

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιθεώρησης της ΕΛΑΣ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνελήφθησαν ,μόνο των Ιούνιο ,σε ολόκληρη την ΑΜΘ,685 συνολικά μετανάστες και διακινητές στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι τελευταίοι αλλοδαποί.

Ο Έβρος και η Ροδόπη αποτελούν τους βασικούς Νομούς στους οποίους διεξάγονται οι επιχειρήσεις με το ποτάμι να είναι η μία ,βασική, πύλη εισόδου και η ορεινή Ροδόπη μέσω των ελληνοβουλγαρικών συνόρων η δεύτερη.

Αν διαιρέσει κανείς τον αριθμό με τις μέρες του Ιούνη προκύπτει ότι κάθε μέρα συλλαμβάνονται σχεδόν 25 διακινητές και μετανάστες μαζί.

Επειδή ακόμη και το χειμώνα σύμφωνα π[άλι με τα στοιχεία που παρακολουθούμε ο αριθμός των μεταναστών είναι ανάλογος προκύπτει ότι κάθε χρόνο περίπου 7-8000 άτομα διακινούνται παρανόμως στην Περιφέρεια.

Και αυτοί είναι εκείνοι που συλλαμβάνονται ..Μπορεί να αντιληφθεί κανείς τις διαστάσεις του προβλήματος και της ουσιαστικής αδυναμίας της πολιτείας ,όσο κι αν αστυνομεύει τα σύνορα, να παρέμβει πραγματικά.

Back to top button