“Η πολιτεία αδιαφορεί για τα προβλήματά μας “λένε οι Αστυνομικοί της Ροδόπης που συναντήθηκαν με τους 3 βουλευτές –Στα χαρτιά ακόμη η «επιστροφή» των 19 Αστυνομικών που υπηρετούν στον Έβρο

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν Ροδόπης  συνάντησε την 28/09/2020  τον Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν και κατόπιν τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο Χαρίτου, ως συνέχεια των επισκέψεων όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο τύπου « με πολιτικούς παράγοντες του τόπου μας προκειμένου να τους εκφράσουμε και δια ζώσης την απογοήτευση μας για την αδιαφορία της πολιτείας για τα προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης και κατ’ επέκταση τα κενά αστυνόμευσης που έχουν εδραιωθεί στην περιοχή μας.».Τα μέλη της Ενωσης συμπληρώνουν:

«Αφού εκθέσαμε, εκ νέου, το ζήτημα της ουσιαστικής επάνδρωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης θέσαμε τη σημερινή εικόνα, ως κριτήριο για να  επαναπροσδιοριστεί ο αριθμός υπηρετούντων αστυνομικών στη Ροδόπη, η οποία έχει έλλειψη περίπου (50)οργανικών θέσεων. Το πρόβλημα της λαθροδιακίνησης, εκτός από πολιτικός κι εθνικός βραχνάς έχει μετατραπεί σε καθημερινό βραχνά των αστυνομικών της Ροδόπης, ενώ πρέπει να τύχει σοβαρής αντιμετώπισης  από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και τα κατάλληλα μέσα.

Υπενθυμίσαμε, για όσους δεν συνυπολογίζουν τις συνέπειες, ότι βρισκόμαστε στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και πλησίον των συνόρων με την Τουρκία. 

Απαιτήσαμε να συστρατευτούν οι πολιτικές δυνάμεις για κοινό καλό , έχοντας ως γνώμονα ότι η πολιτική βούληση των τοπικών αρχών θα φέρει θετικές εξελίξεις  και απτά αποτελέσματα.»

Και με Στυλιανίδη

Νωρίτερα ,την 25/09/2020 αντιπροσωπεία της Ενωσης συναντήθηκε και με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Ροδόπης  Ευριπίδη Στυλιανίδη  με θέμα την ουσιαστική επάνδρωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.Όπως αναφέρουν τα μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου των Αστυνομικών : « Από την πλευρά μας, μεταφέραμε στον κ.Στυλιανίδη, εκ μέρους των συναδέλφων μας, την μεγάλη απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια μας για τον μη ικανοποιητικό αριθμό μετατιθέμενων στην Δ.Α. Ροδόπης.  Ο κ. βουλευτής επικοινώνησε  κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου  για το θέμα της απόσπασης των (19) αποσπασμένων αστυνομικών στον Έβρο, οι οποίοι δήλωσαν την επιθυμία τους να μετακινηθούν στη Ροδόπη και παρόλα αυτά η μετακίνηση τους έμεινε στα χαρτιά. Ο κ. Στυλιανίδης μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα απαντήσει στο ερώτημα μας και σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η απόσπαση, των εν λόγω αστυνομικών στην Δ.Α. Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί.  Η μετακίνηση των αστυνομικών θα δώσει ανάσα στις αστυνομικές Υπηρεσίας του Νομού, που θα μπορέσει να απασχοληθεί με τα ήδη βεβαρυμμένα, λόγω συγκυριών, αστυνομικών της καθηκόντων, ενώ θα ενισχύσει την δράση της Αστυνομίας στον τομέα των μεταναστευτικών ροών. Έτσι θα τερματίσει την  αγωνία των  συναδέλφων μας,  καθώς και θα ενδυναμώσει το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας. « καταλήγει η σχετική ανακοίνωσή τους.  

Exit mobile version