ΡεπορτάζΚοινωνίαΚορυφαία

Ποιος θα αποζημιώσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους από τις ζημιές που προκαλούν στα χωράφια και τα ζώα τους οι παράτυποι μετανάστες

Πολλά παράπονα καταγράφει καθημερινά η Ροή από αγρότες και κτηνοτρόφους της Ροδόπης οι οποίοι υφίστανται ζημιές από τους τους δεκάδες παράτυπους μετανάστες που με τη βοήθεια κυκλωμάτων περιδιαβαίνουν το Νομό εισερχόμενοι από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα .

Μποστάνια, κηπευτικά ,καρπούζια και πεπόνια και πρόσφατα και αρνιά τόσο από χωριά της ορεινής Ροδόπης (οι κάτοικοι των οποίων φοβούνται να κυκλοφορήσουν τη νύχτα, για τις γυναίκες ούτε λόγος…) ενώ ζημιές καταγράφονται και στην περιοχή του Κοσμίου-Ιτέας αλλά και στα παράλια της Ροδόπης από όπου καταγράφεται διακίνηση μεταναστών ..

Μάλιστα σε κάποιες από τις περιπτώσεις έχει κάνει καταγραφές και ο ΕΛΓΑ ωστόσο ,βάσει του κανονισμού του,δεν δύναται να αποζημιώσει το αίτιο της ζημιάς.

Επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση μήπως θα πρέπει άμεσα με πρωτοβουλία θεσμικών φορέων, βουλευτών(;) να υπάρξει ένα πλαίσιο αποζημίωσης από κάποια πηγή με την κατάθεση της εκτίμησης του ΕΛΓΑ ως δικαιολογητικό.

Τα περιστατικά δεν είναι πλέον μεμονωμένα …Οι άνθρωποι βέβαια, ταλαιπωρημένοι και πεινασμένοι είναι, δεν φταίνε αλλά και οι αγρότες βιοπορίζονται από την παραγωγή τους και δεν μπορούν να βλέπουν τις ζημιές απλά με σταυρωμένα χέρια και μοιρολατρική διάθεση …

Οι φωτο toυ Νίκου Αρβανίτη και τη σελίδα Ορφέως και Δημοκρίτου Κομοτηνής στο fb

Back to top button