Πλεύρης: Από 1ης Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι όσοι στους 7 μήνες δεν έχουν κάνει την 3η δόση

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης στάθηκε στην απόφαση για λήξη της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, με την έναρξη εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου να έχει οριστεί για την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.

«Από την 1η Φεβρουαρίου, θα ισχύσει για όλους τους ενήλικες και όχι μόνο για όσους είναι 60 ετών και άνω, όσοι ενώ δικαιούνται και μπορούν, δεν θα έχουν κάνει την τρίτη δόση, θα πάψει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα προνόμια που προσφέρει, όπως η είσοδος σε εστιατόρια και άλλους κλειστούς χώρους, εάν έχει παρέλθει το 7μηνο μετά από την δεύτερη δόση του εμβολίου» ανέφερε. 

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, χωρίς όμως να επηρεάζεται μετά από αυτό το διάστημα κάποιος που θα θέλει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, καθώς αυτό θα ισχύει κανονικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι περίπου 500.000 είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ακόμη, εξήγησε πως υπάρχουν εισηγήσεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού με θέσπιση μικρότερου ηλικιακού ορίου από το ισχύον σήμερα για τους πολίτες 60 ετών και άνω, ενώ για τους ανεμβολίαστους επιβεβαίωσε πως έχουν υπάρξει εισηγήσεις να μην μπορούν να πηγαίνουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, χωρίς ωστόσο να εξετάζεται για την ώρα το μέτρο αυτό.

Exit mobile version