ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

«Δεν πιστεύω ότι θα γίνει ποτέ το Φράγμα του Κομψάτου και ο δρόμος προς τα Θρακικά Μετέωρα» λέει ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν-«Δεν είναι δουλειά του στρατού τα αναπτυξιακά έργα»(web tv)

Την άποψη ότι έργα όπως το Φράγμα του Κομψάτου και ο δρόμος προς το Πολύαρνο και τα Θρακικά Μετέωρα είναι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις εξέφρασε στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στη Ροή  news και το Σάκη Αντωνίου .

Το θέμα του φράγματος ετέθη στην Πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη και στα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη κατά την πρόσφατη μάλλον επεισοδιακή πρώτη επίσκεψή τους στην Κομοτηνή.

Ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα : «Δεν πιστεύω στα μεγάλα έργα. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις ,με τα δικά μας μέσα ,με τη βοήθεια των Υπουργείων ,της Περιφέρειας. Να είναι υλοποιήσιμα έργα .Για παράδειγμα ο δρόμος των θρακικών Μετεώρων ,Ιάσμου –Πολυάρνου ,δεν θα γίνει ποτέ. Όχι ότι δεν θέλω να γίνει αλλά αυτή η χρηματοδότηση δεν υπάρχει πουθενά».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε άλλο ένα μεγάλο έργο που επί δεκαετίες διεκδικεί ανεπιτυχώς η Ροδόπη , το φράγμα του Κομψάτου:

«Είναι μία μαξιμαλιστική διεκδίκηση .Ούτε αυτό πιστεύω ότι θα γίνει. Αντιθέτως ζητώ από τη Διακομματική έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή άλλους πόρους ύψους 2 εκ ευρώ για αρδευτικές παρεμβάσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος .

Μάλιστα πήγε λίγο παραπέρα αποκαλύπτοντας ότι την άποψή του για το έργο του Κομψάτου ασπάζεται και η Ντόρα Μπακογιάννη: «Η κ Μπακογιάννη είπε ότι πρέπει να δούμε έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν και σ αυτό να είμαστε ρεαλιστές .Είναι παρά πολύ δύσκολο να βρεθούν αυτά τα λεφτά .Πρέπει να πάμε σε μικρότερα έργα .Ακόμη κι αν επιλέγαμε να χρηματοδοτήσουμε κάποιο έργο ,αυτό θα γίνονταν για ένα από τα δύο(σ.σ. ετέθη και τοι μεγάλο αρδευτικό της Ξάνθης στην Επιτροπή)»αποκλάυψε για να προσγειώσει τις διεκδικητικές προσδοκίες για το έργο .

«Δεν είναι δουλειά του στρατού τα αναπτυξιακά έργα»

Ειδικά για το δρόμο των Θρακικών Μετεώρων,έργο που έχει αναδείξει με συστηματικές επαφές και δημόσιες τοποθετήσεις και ο Πρόεδρος της Κοινόητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας , που ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί με τη βοήθεια του στρατού ,ο Δήμαρχος Ιάσμου αποκάλυψε ότι πρόσκειται για έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη σδημοτική αρχή και πέρασε τελικά προ λίγων ημερών από την Οικονομική Επιτροπή .Πρόκεται  για παρεμβάσεις και αποκαταστάσεις σε έναν δρόμο 20 χιλιομέτρων  συνολικού ύψους (μόλις) 13.000 ευρώ .

Μάλιστα πήρε θέση για το ζήτημα της επιλογής του στρατού αναφέροντας πως «η δοευλει΄λα τους τρατού δεν είναι να κάνει αναπτυξιακά έργα.Σε κάποιες περιπτώσεις όπως η πλημμύρα του Ιάσμου παρενέβη ,θα παρέμβει και θα κάνει αποκαταστάσεις .Για τον τουρισμό και τον πολιτισμό όμως όπως είναι ο δρόμος προς τα Θρακικά Μετέωρα δεν είναι δουλειά του στρατού» ανέφερε .

Ολόκληρη η συνέντευξη που συζητήθηκε πολύ εδώ:

Mια εφ όλης της ύλης συζήτηση εδώ στη σελίδα της Ροής τώρα με το Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμιν Onter Moumin

Posted by ΡΟΗ news on Friday, October 2, 2020
Back to top button