Πήρε ΦΕΚ το “90ευρο” των καπνοποπαραγωγών- Ιλχάν Αχμέτ: “προχωρούμε μέχρι τη δικαίωση”

Στην τελική της ευθεία μπήκε πλέον η πολύτιμη ενίσχυση των καπνοπαραγωγών της Θράκης ,των καλλιεργητών μπασμά ειδικότερα, οι οποίοι και θα λάβουν το ποσό των 90 ευρώ ανά στρέμμα .Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ που έτρεξε την ανάγκη της αποζημίωσης αυτής όσο κανείς άλλος ,μετά και το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ,η αποζημίωση δημοσιεύτηκε πλέον σε ΦΕΚ και έτσι μένει να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις από τους δικαιούχους προκειμένου τα χρήματα να μπουν στους λογαριασμούς των καπνοκαλλιεργητών .

Μάλιστα το θέμα είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου.

Aπό τα  78 χιλιάδες στρέμματα καπνού συνολικά που θα αποζημιωθούν, τα 46.000 στρέμματα αφορούν καπνό ανατολικού τύπου μπασμά και βρίσκονται στη Ροδόπη.

Tο συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αφορά στο νομό μας ανέρχεται σε 4,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Αυτό σημαίνει 90 ευρώ ανά στρέμμα για τον κάθε καπνοπαραγωγό ως αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος από την πανδημία Covid-19 το 2020.

Aπό το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους ελάχιστους αγρότες που την είχαν εισπράξει, δηλαδή, θα παρακρατηθούν από τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ συνολικά 350.000 ευρώ περίπου, που αφορούν 370 από τους 5.000 συνολικά δικαιούχους καπνοπαραγωγούς του νομού Ροδόπης.

ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ 90 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΑΠΝΑ

“Όπως σας είχα υποσχεθεί αυτή την εβδομάδα μετά τη συνάντηση μου με τον Υφυπουργό Γεωργίας Σίμο Κεδίκογλου δρομολογήθηκε και σήμερα δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση των 90 ευρώ στα καπνά μας. Θα ακολουθήσει η διαδικασία των αιτήσεων. Προχωράμε μαζί μέχρι την πλήρη δικαίωση των αγώνων μας!”

Exit mobile version