ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Πέτσας πριν από λίγο :ανοιχτή η δίοδος της Νυμφαίας μόνο για φορτηγά! -Νέα αυστηρά μέτρα στα σύνορα της Βόρειας Ελλάδας

Νέα πιο αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στη Βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε η κυβέρνηση ,πριν από λίγο δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.
Ετσι κλείνει από αύριο η συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής ενώ παραμένουν ανοικτές οι είσοδοι σε Κακαβιά ,Ευζώνους και Προμαχώνα. Για την συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας είπε ότι θα παραμείνει ανοιχτή μόνο για τα φορτηγά!
Η ανακοίνωση αυτή δημιούργησε σύγχυση αφού από τη Νυμφαία δεν περνούν φορτηγά αυτοκίνητα ούτε και λεωφορεία .Αν δεν μπερδεύτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε έχει αλλάξει κάτι δραματικά και εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι.
Να σημειωθεί ότι πλέον για να εισέλθει κάποιος στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα πρέπει εκτός από το αρνητικό μοριακό PCR τεστ 72 ωρών που θα προσκομίζει ι θα υποβάλλεται σε ράπιντ τεστ(τεστ αντιγόνου) από συνεργεία του ΕΟΔΥ και αν εμφανίζεται αρνητικός τότε και μόνο θα εισέρχεται στη χώρα εξέλιξη που επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται τα τεστ των Βαλκανικών κυρίως χωρών για τα οποία πολύς λόγος γίνεται για πλαστογράφηση κλπ.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα ως “κρίσιμη” προσθέτοντας :
« Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown. Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι ενισχύονται οι δυνάμεις των μηχανισμών ελέγχου στη Βόρεια Ελλάδα και απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων.

Back to top button