ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Παύλος Χρηστίδης: ένας απόφοιτος της Νομικής Σχολής Κομοτηνής υποψήφιος Προέδρος του ΚΙΝΑΛ

Η αποχώρηση για λόγους υγείας της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για την Προεδρεία του ΚΙΝΑΛ στους 3 μέχρι τώρα υποψηφίους Ανδρέα Λοβάρδο, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Καστανίδη προστίθενται με τις αιτήσεις τους άλοι 3 υποψήφιοι. Πρόκειται για τον Παύλο Γερουλάνο, τον Βασίλη Κεγκέρογλου και τον εκπρόσωπο τύπου Παύλο Χρηστίδη.

Ο τελευταίος συνδέεται με τη Θράκη και την Κομοτηνή καθώς υπήρξε φοιτητής κατά τη δεκατία του 2000 στη Νομική Σχολή Κομοτηνής .Μάλιστα κατα την τελευταία επίσκεψή του στην Κομοτηνή με τη Φώφη Γεννηματά και τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο αναπόλησε τις στιγμές που πέρασε στην πόλη κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων.

Η υποψηφιότητά του αναμένεται να συσπειρώσει τους υποστηρικτές της Φώφης Γεννηματά .

Η ανακοίνωση του Παύλου Χρηστίδη για την υποψηφιότητά του


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Ήταν καλοκαίρι του 2015 όταν η Φώφη Γεννηματά μου ανέθεσε το ρόλο του εκπροσώπου τύπου, μια επιλογή γεμάτη ρίσκο, σε μια πολυ δύσκολη συγκυρία.
Έξι χρόνια μετά, ήμασταν έτοιμοι για μια μεγάλη πολιτική μαχη, όπου ο σταθεροποιητικος ρόλος της Προέδρου, εγγύηση της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης, με πολιτική ταυτότητα και αυτόνομη, πρωταγωιστικη πορεία ήταν το επίκεντρο της συζήτησης.
Για χιλιάδες ανθρώπους σε ολη την χώρα, όπως και για μένα, οι τελευταίες εξελίξεις ήταν ένα σοκ, που διαπέρασε τους πάντες και τα πάντα. Επικοινώνησα με την πρόεδρο και της ανακοίνωσα την απόφαση μου να παραιτηθώ απο τον ρόλο που μου έχει αναθέσει.
Θελω να ευχαριστήσω, με τρόπο που δεν μπορεί να γραφτεί, την Πρόεδρο για την επιλογή και τη στήριξη της. Άνοιξε δρόμους απέναντι στον ηλικιακό ρατσισμό της νεότητας. Θελω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες ανθρώπους που συνάντησα σε αυτη την πορεία και με καλοδέχτηκαν, τους φίλους και συντρόφους που αντάλλαξα μια κουβέντα ή πολλές, πάντα στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του χώρου, με ήθος και αξιοπρέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία και τον τρόπο που αντιμετώπισαν εναν “πρωτάρη” στον κόσμο τους. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ, όλους τους συνεργάτες στα γραφεία, στις εκδηλώσεις, στα συνεδρια, τους φίλους μου στην ασφαλεια του κτιρίου.
Θελω να ζητήσω συγγνώμη απο όποιους στενοχώρησα, ενόχλησα ή δεν προλαβα να σηκώσω το τηλέφωνο. Δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Σε λίγη ώρα θα στείλω επιστολή, στην αρμόδια επιτροπή, με την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.
Τα όνειρα μας είναι πιο ισχυρά από τις αναμνήσεις μας.
Ειδικά της δικής μου γενιάς.
Αλλά και τα δυο μαζί, ως ένα ισχυρό μείγμα, μας δένουν, μας μαθαίνουν και μας εξελίσσουν.
To ραντεβού με την ιστορία συνεχίζεται και αναμένεται πιο ανατρεπτικό παρά ποτέ.
Για να γίνει αυτό όμως πράξη πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας.
Ό,τι μέχρι χθες θεωρούσαμε δεδομένο και κατοχυρωμένο, αλλάζει.
Πρέπει να φύγουμε μπροστά και αυτό θα κάνουμε.
Το μέλλον του κινήματός μας πρέπει να είναι ένα μέλλον συμπεριληπτικό, ενωτικό, εξωστρεφές και νικηφόρο.
Είναι στο χέρι μας.

Πηγή: iefimerida.grΚαι ο Παύλος Χρηστίδης κατεβαίνει υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Back to top button