Παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή η “Αγροδιατροφική Σύμπραξη” Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (φωτογραφίες webtv)

Μία δοκιμασμένη σε άλλες Περιφέρειες πρωτοβουλία η οποία εγκρίθηκε ήδη από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ ξεκίνησε την πορεία της με την πρώτη επίσημη παρουσίασή της η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Γιώργος Παυλίδης” της ΠΕ Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Παρόντες στην πρώτη αυτή παρουσίαση ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος ,ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Χαρίτου ,,η Αντιπρύτανης του ΔΠΘ Μαρία Μιχαλοπούλου που απεύθυναν και σχετικό χαιρετισμό αξιολογώντας την προσπάθεια ως πολύ σημαντική και καταθέτοντας τη βούλησή τους για στήριξή της . Επίσης παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλουο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης ,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης ,ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης Τριαντάφυλλος Παπαδάκης ,επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο αγροδιατροφικό χώρο και γεωπόνοι.

Για τους στόχους της Σύμπραξης μίλησε αναλύοντάς τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Βασίλης Δελησταμάτης ο οποίος είναι και ο προσωρινός Πρόεδρός της .Να σημειωθεί ότι η Σύμπραξη χρηματοδοτείται για 2 χρόνια από την Περιφέρεια με 50000 ευρώ ενώ στη συνέχεια θα διαμορφώσει τον βηματισμό της μέσα από προγράμματα ,συνδρομές των μελών της κα.

Η Περιφέρεια κατέχει το 48% της σύμπραξης και το υπόλοιπο μοιράζεται σε επιχειρηματίες του χώρου ,το ΔΠΘ ,την Αυτοδιοίκηση και Επιμελητήρια της ΑΜΘ.

Eδώ το βίντεο της παρουσίασης

Exit mobile version