Παρουσιάστηκε χθες στην Ξυλαγανή το βιβλίο της Αναστασίας Τζελαρά με τίτλο: «Η ζωή στο χωριό μου τους 12 μήνες του χρόνου»

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα έγινε χθες στην Ξυαλαγανή η παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Τζελαρα και τίτλο «Η ζωή στο χωριό μου τους 12 μήνες του χρόνου».Η κυρία Τζελαρά στο συγκινητικό λόγο της ευχαρίστησε τους συντελεστές, που συνέβαλαν στην υλοποίηση του βιβλίου, καθώς και τους προέδρους των συλλόγων της Ξυλαγανής, οι οποία παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Ευχαρίστησε δε θερμά και την ομότιμη καθηγήτρια και τέως Κοσμητόρισσα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κλασικών σπουδών! του ΔΠΘ Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή για την σημαντική συνεισφορά της στην υλοποίηση του βιβλίου και τους επιμελητές της έκδοσης Ξανθούλα Δουμπουλάκη-Πετρέλη και Κάρεν Ξαναγιάν ,δραστήριου Ξυλαγανιώτη φοιτητή του Τμήματος .

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Τριαντάφυλλος Παπαδάκης εκπροσωπώντας τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Σύλλογο Πατεράδων και ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης . Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτής της ημέρας δόθηκαν στην εκκλησία του χωριού.

Ευχόμαστε το βιβλίο της κς Τζελαρά με πολύτιμες καταγραφές λαογραφικού ,γαστρονομικού και όχι μόνο περιεχομένου για τις συνήθειες των κατοίκων της Ξυλαγανής να είναι καλοτάξιδο .

φωτογραφίες Τριαντάφυλλος Παπαδάκης

Exit mobile version