ΚορυφαίαΚοινωνία

 Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η λιτανεία του Επιταφίου στους Ασκητές του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών


Συμβολική και τιμητική ήταν η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον οικισμό Ασκητές του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, όπου συμμετείχε στην ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του οικισμού, στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα συνοδευόμενη από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, υποδέχθηκαν στην είσοδο του ναού ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος και τοπικοί φορείς του οικισμού. Η περιφορά του Επιταφίου έγινε γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο προσφυγικό Καππαδόκικο χωριό των Ασκητών.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης του ΥΠΕΞ κ. Συμεών Τέγος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Πασχάλης Συριτούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, κ.ά.

Back to top button