Πάρκο Κομοτηνής :εικόνες εγκατάλειψης..

Η πόλη σε λίγους μόνο μήνες θα γιορτάσει τα 100χρονα της απελευθέρωσης της .Πλήθος εκδηλώσεων από φορείς και συλλόγους αναμένεται να συνθέσουν την παλέτα του ιωβηλαίου .

Την ίδια στιγμή ένα κορυφαίο τοπόσημο της πόλης της πόλης ,το κεντρικό πάρκο της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει μία εικόνα που δεν τιμά την πρωτεύουσα της Θράκης ,όπως θέλει να λέγεται…

Σπασμένα σιντριβάνια, πεταμένα διακοσμητικά ,κομμένα λάστιχα και προπαντός ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Σκουπίδια μέσα στα σιντριβάνια που ούτως ή άλλως δεν λειτουργούν. Πλαστικά σακούλες ,καφέδες απαξιώνουν το πάρκο και προσβάλλουν  την πόλη.

Και τις μέρες αυτές που αρκετοί ξένοι αναμένεται να βρεθούν στην Θράκη αφού παρά την ματαίωση του καρναβαλιού της Ξάνθης τη βόλτα τους θα την κάνουν ,θα αντικρύσουν δυστυχώς αυτή την εικόνα.

Το Πάρκο από τότε που αναπλάθηκε δυστυχώς καταστράφηκε και απαξιώθηκε .Ούτε δρόμους έχει ,ούτε ομορφιά .ούτε χρώματα .Θλίψη ..

Αυτός φυσικά είναι και ο λόγος που το πάρκο δεν αποτελεί πόλο έλξης τους μήνες που κλείνει το αναψυκτήριο το οποίο ευτυχώς σώζει τα προσχήματα .

Ας μην αναρωτιόμαστε γιατί απέτυχαν και οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Τα υπόλοιπα είναι περιττά για κάποιον που μένει στην πόλη και που αποφεύγει το πάρκο γιατί οι εικόνες που αντικρίζει σίγουρα τον πληγώνουν …

Η κάθε πόλη ,όπου και να πάει κανείς φροντίζει το κεντρικό της πάρκο ,αν διαθέτει και το καθιστά σημείο αναφοράς .Και οι επισκέπτες σχεδόν πάντα το επισκέπτονται για να ξεκουραστούν ,να δουν τις ομορφιές τους ,να θαυμάσουν ..Αλλού εκτός από την Κομοτηνή .

Οι φωτο «μιλούν» από μόνες τους…

ΥΓ Μιλάμε για τουρισμό …

Exit mobile version