Αγροτικά νέαΕλλάδαΚορυφαία

Με παρέμβαση του Ιλχάν Αχμέτ η αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τον περσινό παγετό στα κεράσια(web tv)

Επειδή διαβάζουμε δημόσιες τοποθετήσεις για την αποζημίωση των κερασοπαραγωγών και προς αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να αναφερθεί ότι για το ζήτημα ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ με μία σειρά διαρκών επαφών από την πρώτη κιόλας στιγμή προώθησε το θέμα στην Διοίκηση του ΕΛΓΑ αλλά και στην τότε ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας την αποζημίωση των παγωμένων κερασιών παρότι αυτές βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο και ο κανονισμός του Οργασμού δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο. Μάλιστα ο βουλευτής ζήτησε πιεστικά την αλλαγή του κανονισμού θεωρώντας απόλυτο δίκαιο το αίτημα μιας και τα δέντρα που επλήγησαν δεν επρόκειτο να καρποφορήσουν κάτι που ο ΕΛΓΑ δέχτηκε καθώς αποδείχτηκε στην πράξη .

Στις 9 Μάϊου τρέχοντος το ζήτημα συζητήθηκε στην Βουλή και ο Υπουργός διαβεβαίωσε για την άμεση αποζημίωση κάτι που προχωρά καθώς πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ ,στις 20 5 δηλαδή,έχοντας τροποποιηθεί νωρίτερα και ο κανονισμός.

Στο ίδιο πλαίσιο προχωρά και η αποζημίωση των ροδιών και των ελαιόδεντρων κυρίως της περιοχής της ΔΕ Μαρώνειας του Δήμου Μαρώνειας Σαπών.

Αυτά άλλωστε ανάφερε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ μιλώντας στην εκπομπή Αγροτική Ματιά της ALFA Τηλεόρασης και στον Σάκη Αντωνίου .Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμά από το 53 46

Αυτή είναι η αλήθεια των έργων λοιπόν και όχι των δελτίων τύπου και των ανακοινώσεων .

Back to top button